Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Loistava vuosi sai voitokkaan päätöksen – Emil Ruusuvuori jyräsi kotiyleisön riemuksi turnausvoittoon Talissa: "Eihän sitä paljon parempaa tapaa voisi olla päättää kausi"

Ruusuvuori kukisti loppuottelussa egyptiläisen Mohamed Safwatin kolmen erän taistelun jälkeen.

tennis
Emil Ruusuvuori
Syyskuussa Dominic Thiemin Espoossa kukistanut Emil Ruusuvuori pääsi juhlimaan Talissa. Roni Rekomaa / AOP

Emil Ruusuvuoren komea tennisvuosi päättyi turnausvoittoon kotiyleisön edessä, kun hän löi Talissa haastajatason turnauksen loppuottelussa egyptiläisen Mohamed Safwatin erin 6–3, 6–7 (4–7), 6–2.

Ruusuvuorelle, 20, turnausvoitto oli kauden neljäs ATP Challenger -kiertueella. Talissa hän pääsi juhlimaan toistamiseen, sillä hän voitti ITF-tason turnauksen samassa hallissa vuonna 2017.

Ottelun avauserässä Safwat onnistui murtamaan Ruusuvuoren syötön heti toisella yrityksellä, mutta hiljalleen suomalainen sai vahvasta peruspelistään kiinni ja vahvat lyönnit lähelle takaviivaa aiheuttivat Safwatille (ATP-203) vaikeuksia.

Ruusuvuori onnistui murtamaan Safwatin syötön kahdesti ja otti avauserän lopulta nimiinsä 6–3.

Toinen erä eteni tasaväkisesti tilanteeseen 2–2 saakka, kunnes Ruusuvuori onnistui syötönmurrossa. Ilo jäi lyhytaikaiseksi, sillä Safwat onnistui vastamurrossa.

Tilanteessa 5–6 Ruusuvuori onnistui omassa syöttövuorossaan pelastamaan kolme eräpalloa, ja erä eteni katkaisupeliin. Siinä Safwat karkasi johtoon ja oli vahvempi lukemin 7–4.

Päätöserässä molemmat pitivät syöttönsä ensimmäisillä kerroilla, mutta kotiyleisö räjähti riemuun, kun suomalainen onnistui syötönmurrossa kuudennessa pelissä.

Tilanteessa 5–2 Ruusuvuori onnistui murrossa vielä kertaalleen, ja kolmas erä päättyi 6–2.

Väkevää nousua maailmanlistalla kesällä ja syksyllä tehneelle Ruusuvuorelle (ATP-141) ottelu oli vuoden viimeinen.

– Eihän sitä paljon parempaa tapaa voisi olla päättää kausi. Huikea ottelu ja aika vaiheikas. Safwat aloitti todella hyvin, mutta sain kuitenkin ensimmäisen erän. Toisessa oli mahdollisuudet ja kolmannen sain pienien vaikeuksien kautta. Täällä oli supersiisti tunnelma, Ruusuvuori sanoi.

Ruusuvuori kertasi syitä, jotka ovat johtaneet näin hienoon kauteen.

– Olen saanut paljon otteluita challenger-tasolla. Se vaatii kokemusta, että keksii ne keinot, millä pärjää täällä. On ollut paljon karvaita tappioita, mutta niistä on vain otettava oppia. Joka alustalla alkoi tulla hyviä tuloksia, joten tästä on kiva jatkaa ensi vuoteen.

Ruusuvuori lähtee heti maanantaina San Diegoon ottamaan aurinkoa ja saamaan ajatukset pois tenniksestä. Harjoittelu ensi kautta kohti alkaa jälleen reilun viikon kuluttua. Joulukuussa Ruusuvuori menee pariksi viikoksi Rafael Nadal -akatemiaan Mallorcalle harjoittelemaan.

– Kun voitin Mallorcalla ATP Challengerin, minulle kerrottiin, että saan mennä sinne treenaamaan milloin haluan.

Heti kauden alussa on ohjelmassa hieno haaste, Australian avointen karsinnat.

Lue myös:

Kreikan Tsitsipas pullautti tennislegenda Federerin ATP:n finaaliturnauksen loppuottelusta – finaalissa vastaan Dominic Thiem

Emil Ruusuvuori iski finaaliin Talissa

Suomen puhutuimpien urheilijoiden joukkoon nousseen Emil Ruusuvuoren ura etenee hengästyttävällä tahdilla: "Rajat ovat vain siellä, mihin hän ne itse asettaa"

Nelinpelin superveljekset Bob ja Mike Bryan lopettavat uransa ensi vuonna

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat