Suora

  • Alppihiihdon MC: Beaver Creek, miesten suurpujottelun 2. lasku
  • Beaver Creek, miesten suurpujottelun 2. lasku

Korisnaisten saldo EM-karsintasyksystä kaksi tappiota – Belgian supertähti Emma Meesseman iski 32 pistettä, kun Suomi kaatui Espoossa

Suomen EM-karsinnat jatkuvat vuoden kuluttua marraskuussa.

Maajoukkuekoripallo
Helmi Tulonen (vas.) valmistautuu heittämään vastassaan Belgian Emma Meesseman koripallon naisten EM-karsintaottelussa Suomi - Belgia Espoossa 17. marraskuuta 2019
Helmi Tulonen (vas.) yritti ohittaa Emma Meessemanin.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Suomen naisten koripallomaajoukkue hävisi sunnuntaina Espoossa EM-karsinnoissa Belgialle 58–85 (30–42). Suomi on hävinnyt karsintojen molemmat ottelunsa.

Tämän vuoden EM-viitonen Belgia karkasi Suomelta lopullisesti ottelun puolivälin jälkeen voitettuaan kolmannen jakson ensimmäiset kolme ja puoli minuuttia peräti 17–0. Belgia voitti pelin kolmannen jakson murskaavasti 34–9.

– He saivat helppoja koreja ja me taas emme pystyneet niitä tekemään, Suomelle 12 pistettä tehnyt Awak Kuier kertoi Yle Urheilulle.

Ottelun ensimmäisellä puolikkaalla Suomen puolustuspeli oli paikoin ärhäkkää, eikä isokokoisempi Belgia päässyt mellastamaan korin alla. Belgia kuitenkin päätti hyökkäyksiä koriin Suomen turhan helpoista virheistä. Kolmas jakso oli Belgian näytöstä, mutta viimeisellä jaksolla Suomi pystyi haastamaan vastustajaansa paljon paremmin, kun Belgian lataus oli jo hieman tasaantunut.

– 25–35 minuuttia oli erittäinkin laadukasta tekemistä, kyllähän meillä tässä paljon hyvää oli. Mutta lopputulos ei tietysti ole se, mitä halusimme, päävalmentaja Pekka Salminen sanoi.

Supertähti Meesseman oli omaa luokkaansa

Belgian ja koko ottelun korkeimman pistemäärän kirjautti 32 merkinnällä joukkueen ykköstähti Emma Meesseman. Hänet valittiin tänä vuonna koripalloilun naisten ammattilaissarjan WNBA:n finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi, kun Meesseman johti joukkueensa Washington Mysticsin mestaruuteen.

– Meesseman on tosi kova pelaaja ja häntä oli tosi vaikea pysäyttää. Aina, kun hän tuli kentälle, hän teki kovia ratkaisuja ja sen takia varmaan hävisimme, Kuier myönsi.

Suomen paras pistenainen Belgiaa vastaan oli 15 pistettä heittänyt pelinrakentaja Anni Mäkitalo.

EM-karsinnoissa pidetään nyt peräti vuoden tauko. Suomi kohtaa seuraavaksi ensi vuoden marraskuussa vieraskentällä Ukrainan. Vuoden aikana Salminen haluaa panostaa ainakin siihen, miten keskittyminen pidetään myös puoliajan jälkeen.

– Emme osaa vielä toimia joukkueena. Jotain meidän pitää keksiä siihen, mitä teemme puoliajalla toisin ja miten valmistaudumme kolmanteen jaksoon. Mutta nuoret, jotka olivat nyt mukana, pärjäsivät erittäin hyvin, samoin osa vanhemmista pelaajista. Kyllä me pärjäämme hyvin näissä karsinnoissa, päävalmentaja summasi.

Suomi on viimeksi pelannut EM-lopputurnauksessa vuonna 1987.

Lue myös:

Belgian koripallomahdiksi nostanut Emma Meesseman on kolmen joukkueen supertähti, joka ottaa nyt mittaa Suomesta: "En ajattele olevani yksi maailman parhaista"

Katso suorana: Korisnaiset taipuivat Belgialle EM-karsinnassa

Koripallonaisille selvä tappio EM-karsinnoista – "Emme saaneet oikeastaan yhtään omaa peliä käyntiin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat