Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Uusi sukupolvi nousee miesten tenniksessä – Tsitsipas voitti ATP-finaaliturnauksen

Stefanos Tsitsipas pelasi ensimmäistä kertaa kauden kahdeksan parhaan pelaajan ATP-finaaliturnauksessa ja voitti sen heti.

urheilu
Stefanos Tsitsipas
Getty Images

21-vuotias kreikkalainen Stefanos Tsitsipas voitti tenniskauden päättävän ATP-finaaliturnauksen Lontoossa. Tsitsipas löi yli kaksi ja puoli tuntia kestäneessä loppuottelussa itävaltalaisen Dominic Thiemin 6–7(6–8), 6–2, 7–6(7–4).

Tsitsipas pääsi ensimmäistä kertaa mukaan kauden kahdeksan parhaan pelaajan turnaukseen ja voitti sen heti. Hän on nuorin ATP-finaaliturnauksen voittaja sitten vuoden 2001 ja Lleyton Hewittin.

Kreikkalainen aloitti vuoden vahvasti voittamalla Roger Federerin Australian avoimissa ja etenemällä välieriin asti. Nyt kausi myös päättyi loistavasti.

Uusi sukupolvi teki tuloaan Lontoossa, sillä Novak Djokovic ja Rafael Nadal jäivät alkulohkoon ja Federer putosi välierissä. Tosin tässä turnauksessa vanhat mestarit on syrjäytetty jo edellisinäkin vuosina. Viime vuonna mestaruuden voitti Alexander Zverev ja kaksi vuotta sitten Grigor Dimitrov.

Lue myös:

Loistava vuosi sai voitokkaan päätöksen – Emil Ruusuvuori jyräsi kotiyleisön riemuksi turnausvoittoon Talissa: "Eihän sitä paljon parempaa tapaa voisi olla päättää kausi"

Kommentti: Hurjan nousun maailmanlistalla tehnyt Emil Ruusuvuori häikäisi haastajatasolla kauden loppuun asti – nyt on otettava seuraava askel

Kreikan Tsitsipas pullautti tennislegenda Federerin ATP:n finaaliturnauksen loppuottelusta – finaalissa vastaan Dominic Thiem

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat