Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Räikkönen ajoi reilun puolen sekunnin päähän kolmannesta sijasta, vaikka tutut ongelmat vaivasivat Brasiliassa – "Pitää ottaa isot kehitysharppaukset ensi kaudelle"

Alfa Romeolla oli kauden paras viikonloppu Brasiliassa. Uskomattoman kilpailun jälkeen Kimi Räikkönen oli neljäs ja Antonio Giovinazzi viides.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkösellä ja Alfa Romeon tiimillä on mietittävää siinä, miten auto saadaan kulkemaan ensi kaudella nähtyä kovempaa.Rex Features/AOP

Räväkän alkukauden jälkeen Alfa Romeo on vaeltanut F1-sarjassa syvissä vesissä. Pientä helpotusta tuskaan tarjosi kuitenkin Brasilian erikoinen kilpailu, jossa turva-auto kävi radalla kahteen kertaan kisan puolivälin jälkeen, ja sijoitukset vaihtuivat lopussa tiukkaa tahtia kahden kolarin vuoksi.

Jo kolmatta sijaa juhlinut Lewis Hamilton sai vielä kilpailun jälkeen viiden sekunnin aikasakon törmättyään Alexander Albonin kanssa.

Tämä rangaistus nosti molempia Alfa Romeoita sijalla ylöspäin. Kimi Räikkönen oli neljäs ja hänen tallikaverinsa Antonio Giovinazzi viides. Kokonaisuutena saavutus oli kaksikolle paras koko kuluvalla kaudella.

Vaikka tuloksellisesti sunnuntain osakilpailu meni Alfa Romeolta loistavasti, ei Räikkönen ollut tyytyväinen autoonsa.

– Vauhti ei ollut ihan siellä, missä halusimme. Oli vähän sama vika kuin viime kisassa. Renkaat eivät oikein kestäneet, kun yritimme roikkua nopeampien perässä. Ihan hyvä lopputulos silti tiimille, suomalainen kommentoi C Moren TV-haastattelussa.

Räikkönen jäi lopulta reilut puoli sekuntia kolmannelle sijalle nousseesta Carlos Sainzista.

– Vähän harmitti lopussa, etten päässyt ohi McLarenista. Auto rupesi puskemaan jonkin verran viimeisillä renkailla. Kahdessa uusintastartissa pääsin yrittämään, mutta sellaista se on, Räikkönen jatkoi C Morelle.

Yle Urheilun F1-asiantuntijan Jukka Mildhin mukaan Räikkösen viikonloppu oli erinomainen.

Ensinnäkin suomalainen selvitytyi aika-ajoissa kymmenen parhaan joukkoon seitsemän kisan tauon jälkeen. Toisaalta erikoiset sattumukset kisassa antoivat mahdollisuuden ajaa kärkisijoista, vaikka auto ei toiminut halutulla tavalla.

– Näytti ihan ensimmäisten kierrosten aikana siltä, että Kimillä oli todella vaikeaa. Näytti siltä, että renkaiden lämpötila ei olisi ollut riittävän korkea. Siitä huolimatta hän pystyi ajamaan todella hyvän kilpailun. Varmasti kauden loppua kohden tämä oli mieltä ja henkeä nostattava hyvä suoritus molemmilta kuskeilta.

Tulos oli varmasti koko tallia piristävä asia, tuli se sitten millä tyylillä tahansa.

Ongelmat kuitenkin osoittavat, missä Alfa Romeon täytyy kehittyä jatkossa.

– Renkaiden liika kuluminen kuvastaa edelleen sitä, että auto on vääjäämättä aerodynamiikan osalta jäljessä ja siinä pitää ottaa isot kehitysharppaukset ensi vuodelle, Mildh sanoi.

F1-kautta on jäljellä yksi osakilpailu, joka ajetaan joulukuun ensimmäisenä päivänä Arabiemiraateissa. Räikkönen on MM-sarjassa 12:s.

Lue myös:

Hamilton sai aikasakon, joka nosti Sainzin ensimmäistä kertaa palkintokorokesijalle – asiantuntijan mukaan tuomio meni oikein: "Hän aiheutti sen kolarin"

Brasilian F1-kisan loppu meni romuralliksi: Verstappen voittoon, Gasly yllättäen toiseksi – Alfa Romeoilla kauden paras kisa

Verstappen uransa seitsemänteen voittoon – Ferrareilla painajaismainen loppu kisaan: ohittelivat toisiaan ja molempien kisa päättyi keskeytykseen! Näin Brasilian GP eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat