Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Syöksykierteessä oleva Buffalo koki Chicagon voittovireen, Olli Määtälle tehopiste

Chicago Blackhawksin Olli Määttä oli mukana joukkueensa voittomaalissa kotiottelussa Buffalo Sabresia vastaan.

NHL
Olli Määttä.
Olli Määttä on kotiutunut hyvin Chicagoon. Getty Images

Chicago Blackhawks voitti Buffalo Sabresin maalein 4–1 sunnuntain jääkiekon NHL-kierroksella. Voitto oli Blackhawksille jo neljäs perättäinen. Buffalo on voittanut vain kerran viimeisessä kahdeksassa ottelussaan.

Chicagon voiton takuumies oli kaksi ensimmäistä maalia laukonut tulokashyökkääjä Kirby Dach. Muut osumat merkittiin Patrick Kanelle ja Jonathan Toewsille. Chicagon yli 19 minuuttia jääaikaa saanut puolustaja Olli Määttä kirjasi yhden syöttöpisteen, kun hän oli Dachin 2–0-voittomaalin toinen syöttäjä.

– Peli alkaa kulkea. Luotan itseeni, ja kun joukkue pelaa hyvin, se auttaa yksilöitäkin menestymään, aprikoi tämän vuoden draftissa numerolla kolme varattu Dach NHL.comin haastattelussa.

Viime kauden jälkeen Pittsburghista Chicagoon siirtynyt Määttä on pelannut tällä kaudella 20 ottelua tehoin 0+6. Hän kirjasi Buffalo-pelistä plusmiinussaldon +1.

Buffalon suomalaispuolustajat Henri Jokiharju (-2) ja Rasmus Ristolainen (-1) jäivät ilman tehopisteitä. Jokiharju pelasi lähes 16 minuuttia ja Ristolainen puursi noin 22 minuuttia.

Chicagon maalivahdin Corey Crawfordin ilta oli kiireinen, mutta muuten oiva. Crawford ehti kiekon tielle peräti 33 kertaa ja vain kertaalleen hän sai sorkkia kiekon maaliverkoista punavalon välkynnän säestyksellä.

– Emme antaneet heille tilaa. Teimme myös paljon enemmän maaleja, joten kiekko näyttää pyörivän nyt meille. Olemme saaneet paikkoja aikaisemminkin, mutta nyt menee sisäänkin, mikä on aika kiva juttu, Crawford tuumi.

Huono alku ja huono jatko

Las Vegas puolestaan ei halunnut kuudetta peräkkäistä peliä ilman voittoa, mikä näkyi siinä, että se murjoi Calgaryn jäänrakoon 6–0-voitollaan. Calgary on nyt pelannut yli 130 minuuttia ilman maalia. Samalla uhkapelikaupungin joukkueen maalivahti Marc-Andre Fleury pelasi uransa 58. nollapelin.

– Sama vanha juttu aina. Ei riitä, että aloitamme ottelut huonosti. Emme pysty sen jälkeen pääsemään johtoon. Kun lähdimme takaa-ajoon ja painostimme, he latoivat kuusi kiekkoa reppuun. Päästimme heidät pakoon ja jätimme maalivahtimme yksin lukemattomia kertoja, tuskaili Calgaryn hyökkääjä Matthew Tkachuk.

Las Vegasin joukkueesta kahteen maaliin ylsi William Karlsson.

– Puhuimme ennen kolmatta erää, että haluamme tehdä lisää maaleja, jatkaa pelaamista samaan tapaan. Halusimme olla aggressiivisia, mutta samalla valppaita. Se onnistui hyvin ja mielestäni pelasimme oivan pelin, maalinsylkijä sanoi.

Calgarylle tappio oli neljäs perättäinen.

Lue myös:

Kommentti: Valmennusjohdon haukkumat Dallasin tähtipelaajat osoittivat suurta kypsyyttä

Kaskisuo pääsi debytoimaan NHL-kaukaloissa pidemmän ja Koivula lyhyemmän odotuksen jälkeen: "Tässä on ollut hulluja viikkoja"

Velttoilun aika Dallasissa on ohi: "Se on tehty selväksi kaikille"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat