Suora

  • Alppihiihdon MC: Beaver Creek, miesten suurpujottelun 2. lasku
  • Beaver Creek, miesten suurpujottelun 2. lasku

Teemu Pukki iloitsi ennätyksestään – väsymystä valitellut maalitykki odottaa innolla illan torijuhlia: "Tämä on aika ainutlaatuinen tilaisuus"

Teemu Pukin osuma jäi Suomen ainoaksi, kun Huuhkajat kärsi 1–2-tappion EM-karsintojen päätöskamppailussa Kreikalle.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Teemu Pukki
Teemu Pukki iski Suomen avausmaalin 27. minuutilla.AOP

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen tähtihyökkääjä Teemu Pukki oli pettynyt mies karsinnat päättäneen Kreikka-tappion jälkeen.

EM-kisapaikkansa perjantaina varmistanut Suomi hävisi J-lohkon kamppailun Ateenassa 1–2 ja suomalaishyökkääjää jäi harmittamaan etenkin 69. minuutilla avautunut maalipaikka.

– Kyllä se harmittaa. Meillä oli mahdollisuudet voittoon, vaikkemme olisi sitä ehkä tänään ansainneet. Minulla oli paikka tehdä 2–1:een, Pukki harmitteli Yle Urheilun haastattelussa.

Tappio tiesi, että Suomi jää EM-kisojen lohkoarvonnoissa neloskoriin. Voitolla Suomella olisi ollut vielä mahdollisuudet päästä kolmoskoriin, joka olisi parantanut mahdollisuuksia helpompaan alkulohkoon ensi kesän EM-kisoissa.

Mieltä lämmitti kuitenkin kisapaikan lisäksi syntynyt maaliennätys. Pukki vastasi Suomen ainoaksi jääneestä osumasta 27. minuutilla, kun hän pääsi läpiajoon Jesse Jorosen pitkästä avauksesta,

Yksikään suomalainen ei ole aiemmin karsintojen aikana kyennyt iskemään kymmentä maalia kymmenessä pelissä.

– Totta kai olen todella ylpeä siitä. Nuo maalit ovat auttaneet meidän kaikkien unelmaamme, että olemme nyt kisoissa. Se lämmittää mieltä.

Pukki nousi kymmenennellä maalillaan karsintojen maalipörssin jaetulle nelospaikalle. Suomalaisen edellä ovat vain Englannin Harry Kane (12), Israelin Eran Zahavi (11) sekä Portugalin Cristiano Ronaldo (11).

Haastava lähtökohta

Suomen maalitykki myönsi, että lähtökohdat otteluun olivat haastavat. Suomi oli jo varmistanut historiallisen EM-kisapaikkansa voitettuaan perjantaina Liechtensteinin Helsingissä 3–0.

– Kyllä se varmasti näkyy. Teimme isoimman homman jo perjantaina. Totta kai kaikki tiesivät, että tässä oli panosta, mutta tietysti se vaikuttaa, että saavutimme kisapaikan ja käytimme kaiken energiamme. Oli sillä varmasti vaikutusta tähän peliin, Pukki myönsi.

Pukki myönsi myös väsymyksen painaneen jaloissa.

– Olin erittäin, erittäin väsynyt. Lopuksi alkoivat jalat painamaan, mutta piti vain jaksaa, kun vaihdot oli tehty. Yritimme, mutta emme saaneet edes loppukiriä aikaan. Lauantaina on sitten taas peli Englannissa, niin ehtii muutaman pelin huilata.

Ennen lauantaita Pukki matkaa vielä muun Suomen joukkueen mukana Helsingissä tiistai-iltana järjestettävään kansanjuhlaan.

– Odotan juhlia todella paljon. Nautimme tästä saavutuksesta Kreikassa tämän illan ja toivotaan, että huomenna on liikkeellä mahdollisimman paljon ihmisiä, tämä on aika ainutlaatuinen tilaisuus, Pukki iloitsi.

Yle Urheilu seuraa Huuhkajien paluuta Suomeen tiistaina. Suora erikoislähetys Areenassa kello 16.30 alkaen.

Lue lisää:

EM-kisapaikan varmistaneen Suomen karsinnat päättyivät tappioon – kisalohko voi selvitä jo tiistaina

Kreikka nousi Suomen ohi vaisulla toisella puoliajalla – näin EM-karsintojen päätös meni hetki hetkeltä

Urheiluhullut: Tragediaa, komediaa, draamaa… urheilu on näyttämötaidetta – mutta kuka vastaa käsikirjoituksesta?

Voitto Kreikasta parantaisi lähes varmuudella Suomen mahdollisuuksia EM-kisojen lohkoarvonnassa – lue kattava infopaketti arvonnan koukeroista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat