Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Maranellossa tiiraillaan Sao Paulon hidastuksia – tallipäällikkö ei halua todistaa Vettelin ja Leclercin törmäilyä enää ensi kaudella

Ferrarin F1-tallin päällikkö Mattia Binotto ei halua syyttää sunnuntain kolarista kumpaakaan kuljettajaa.

Sebastian Vettel
Charles Leclerc & Sebastian Vettel Ferrari
Ferrarin Charles Leclerc ja Sebastian Vettel kolaroivat keskenään sunnuntaina Sao Paulossa.Dan Mullan/Getty Images

Ferrarin F1-tallin päällikkö Mattia Binotto aikoo tarkentaa kuljettajiensa keskinäistä kilpailua ohjaavia sääntöjä. Sebastian Vettel ja Charles Leclerc ajoivat keskenään kolarin sunnuntaina Brasilian Sao Paulossa ajetussa kilpailussa, eikä Binotto halua kokea sitä ensi vuonna.

– Ensi kautta ajatellen oli onnekasta, että tämä tapahtui nyt eikä ensi kaudella. Meillä on nyt mahdollisuus selventää sisäisiä pelisääntöjämme ja tehdä selväksi, mitä radalla ei sovi tehdä, Binotto kertoi englantilaiselle Autosportille.

Leclerc on MM-sarjassa Lewis Hamiltonin, Valtteri Bottaksen ja Max Verstappenin jälkeen neljäntenä. Vettel on viidentenä 19 pisteen päässä tallitoveristaan.

Leclerc on haastanut yllättävän onnistuneesti neljä maailmanmestaruutta saavuttaneen tallitoverinsa, mistä on seurannut kiperä tallin sisäinen kilpailuasetelma.

– Pidän silti tilannetta jopa ylellisenä, kun meillä on tallissa kaksi erittäin hyvää kuljettajaa. He puskevat toisiaan yhä parempiin suorituksiin ja kehitykseen, Binotto arvioi tilannetta.

Sunnuntain kolaritilanteessa Vettel nousi Leclercin rinnalle ja käänsi samalla autoaan lähemmäksi tallitoverinsa ajolinjaa. Tapaus käsitellään Maranellossa, muttei Vettelin syyllistämiseksi.

– Tehtäväni ei ole syyttää ketään. Meidän on vain käytävä asia läpi niin, että kaikki ymmärtävät tapahtuneen ja tietävät virheensä, Binotto selitti.

Lue myös:

Vettel päästeli ärräpäitä saksaksi, kun Ferrarit tyrivät täydellisesti Brasilian F1-kisan – jos kuskeja johdetaan surkuhupaisassa tilanteessa oikein, tilanne voi kääntyä tallin eduksi

Räikkönen ajoi reilun puolen sekunnin päähän kolmannesta sijasta, vaikka tutut ongelmat vaivasivat Brasiliassa – "Pitää ottaa isot kehitysharppaukset ensi kaudelle"

Hamilton sai aikasakon, joka nosti Sainzin ensimmäistä kertaa palkintokorokesijalle – asiantuntijan mukaan tuomio meni oikein: "Hän aiheutti sen kolarin"

Verstappen uransa seitsemänteen voittoon – Ferrareilla painajaismainen loppu kisaan: ohittelivat toisiaan ja molempien kisa päättyi keskeytykseen! Näin Brasilian GP eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat