Hallitseva mestari JPS lähtee haastajana jääpallokauteen: peräti seitsemän pelaajaa jätti joukkueen ja valmentajakin löytyi vasta syyskuussa

Lisävahvistuksia joukkue on saamassa vielä aivan kauden kynnyksellä.

jääpallo
JPS juhlii jääpallon Suomen mestaruutta
JPS juhlii jääpallon Suomen mestaruutta

Jääpallon Bandyliigan avauskierroksen ottelu Kampparit–Veiterä suorana Yle Areenassa perjantaina kello 18.25 alkaen.

Saku Hämäläisen jatkoaikamaali käynnisti viime keväänä jyväskyläläisen JPS:n juhlat Lappeenrannan Kisapuistossa. Seurahistorian ensimmäisestä miesten Suomen mestaruudesta otettiin kaikki irti ja pokaalilla riitti vientiä.

– Kesäkuun puolella lopettivat viimeisetkin juhlijat, naureskelee JPS:n hyökkääjä Riku Hämäläinen.

Marraskuisessa illassa mestaruusjuhlat ovat enää lämmin muisto. JPS pukeutuukin alkavalla kaudella jälleen haastajan viittaan, sillä viime kauden avauskokoonpanosta peräti seitsemän pelaajaa jätti mestarit, ja uusi päävalmentajakin löytyi vasta syyskuussa.

– Eihän se ole optimitilanne. Kiitos tämän Jyväskylän kulttuurin, niin pojat ovat kuitenkin hyvässä kunnossa, toteaa päävalmentaja Timo Wallius.

– Ilman Suomen parasta juniorityötä tässä ei pelattaisi. Jos miettii, että seitsemän ukkoa on lähtenyt ja silti meillä on kilpailukykyinen joukkue, niin on täällä hyvää juniorityötä tehty, paaluttaa Wallius.

Kauan odotetut venäläisvahvistukset saapumassa

Lisävahvistuksia JPS on saamassa vielä aivan kauden kynnyksellä. Viitaniemen montusta on toukokuusta saakka kuulunut huhuja paristakin venäläisvahvistuksesta.

– Mitähän tuohon sanoisi. Toinen tulee perjantaina iltapäivällä, se on nyt fakta, ehtii se yhdet treenit vetää ennen ensimmäistä peliä. Toinen saadaan toivottavasti mukaan ensi viikolla, naurahtaa päävalmentaja Wallius.

Vaikka JPS ei alkavaan kauteen lähde ennakkosuosikkien joukossa, on lähtökohta kuitenkin erilainen kuin kertaakaan JPS:n 1980-luvulla alkaneen pääsarjataipaleen aikana. Tällä kertaa JPS lähtee sarjaan hallitsevana mestarina.

– Ei meitä varmaan kovin moni laske siihen finaalipeliin ennakkoon, mutta lähdemme hyvästä tilanteesta. Muut ehkä vähän kunnioittavat meitä kun olemme Suomen mestareita, mutta meillä ei kuitenkaan ole mitään älyttömän kovia paineita tässä, puntaroi maalivahti Samuel Gerovoi.

Mestaruuksia ei marraskuussa jaeta

Ennen Bandyliiga-kauden alkua JPS pelannut yhdeksän harjoitusottelua, joista saldona on viisi voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota.

– Pari harjoitusturnausta on pelattu, ei kovin paljoa maaleja ole päästetty ja aika paljon maaleja olemme tehneet. Vaikka jätkiä on paljon vaihtunut, niin iskukykyinen joukkue meillä on. Suomen Cupissakin pelattiin hyvä peli Akillesta vastaan, vaikka ei jatkoon sieltä päästykään, arvioi Gerovoi.

Bandyliigasta on kärjen osalta povattu tasaisempaa kuin vuosiin, eikä yhtä selkeää mestarisuosikkia ole tarjolla. Ennakkoon suurimmat menestysodotukset on sysätty Porvoon Akillekselle ja Lappeenrannan Veiterälle. Mestaruuksia ei kuitenkaan jaeta vielä marraskuussa, ja se tiedetään myös Jyväskylässä.

– Olemme asettaneet ensimmäisen tavoitteen jouluun ja siinä katsotaan sitten uudet tavoitteet loppukauteen. Toivottavasti jouluna on hyvä mieli, niin siitä on hyvä jatkaa, toteaa Riku Hämäläinen.

Bandyliiga alkaa (siirryt toiseen palveluun) tänään perjantaina kahdella ottelulla. JPS avaa kautensa lauantaina finaaliuusinnalla Veiterää vastaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat