Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Tässä ovat Huuhkajien vaihtoehdot EM-kisoihin – todellinen kauhulohko uhkaa

Suomi pelaa jalkapallon EM-kisoissa joko A- tai B-lohkossa.

Jalkapallon miesten EM 2020
Huuhkajat Liechtenstein-ottelussa 2019
Suomi pelaa ensimmäistä kertaa EM-kisoissa.Tomi Hänninen / Yle

Jalkapallon miesten EM-karsinnat saatiin eilen päätökseen. Samalla selkiytyivät Suomen vaihtoehdot vastustajiksi ja pelipaikoiksi.

Lohkoarvonta suoritetaan lauantaina 30. marraskuuta. Monet asiat ovat kuitenkin selvillä jo ennen arvontaa. Se johtuu muun muassa siitä, että kaikki kisoihin selviytyneet isäntämaat sijoitetaan suoraan omassa maassaan pelattavaan lohkoon. Lisäksi tiettyjä joukkueita ei voida poliittisista syistä arpoa samaan lohkoon.

Kaikista koukeroista johtuen nyt on selvää, että Suomi pelaa joko Roomassa ja Bakussa pelattavassa A-lohkossa tai Pietarin ja Kööpenhaminan isännöimässä B-lohkossa.

Jos Suomi arvotaan B-lohkoon, kaikki vastustajat ovat selvillä. Ne olisivat Belgia, Venäjä ja Tanska. B-lohko olisi Suomen joukkueelle ja faneille mukava siksi, että pelipaikat olisivat lähellä Suomea.

Jos Suomi päätyy A-lohkoon, vaihtoehtoja on paljon enemmän. Selvää on se, että ykköskorista vastaan tulisi Italia. Kakkos- ja kolmoskorista mahdollisuuksia on paljon. Kakkoskorista mahdollisia vastustajia ovat Ranska, Puola, Sveitsi ja Kroatia. Kolmoskorista vaihtoehtoja ovat Portugali, Turkki, Itävalta, Ruotsi ja Tshekki.

Suomi voisi siis päätyä todelliseen kuolemanlohkoon Italian, Ranskan ja Portugalin kanssa. Siinä kyydissä Huuhkajat pääsisi todelliseen testiin. Mahdollista on siis myös Ruotsin tuleminen samaan lohkoon.

Lue myös:

Wales kukisti karsintojen päätöskierroksella Unkarin ja ryöväsi sen EM-kisapaikan – tulos vaikutti myös Huuhkajien mahdolliseen lohkoon

Voitto Kreikasta parantaisi lähes varmuudella Suomen mahdollisuuksia EM-kisojen lohkoarvonnassa – lue kattava infopaketti arvonnan koukeroista

Kommentti: Huuhkajien päävalmentaja piti lupauksensa – Markku Kanervan tunteenpurkaus oli kansanjuhlan parasta antia

Tällä reseptillä Huuhkajien EM-huumasta rakennetaan jotain joka haastaa Leijonatkin – "Emme kilpaile jääkiekon vaan stadionkonserttien kanssa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat