Hyppää sisältöön

Wilma Murron valmennuskuviot muuttuvat taas – palaa Jarno Koivusen valmennukseen

Wilma Murto on vaihtanut valmentajaa useasti viimeisen noin vuoden aikana.

Wilma Murron seuraava tavoite on varmistaa paikka Tokion olympialaisissa. Kuva: Jussi Saarinen / AOP

Seiväshyppääjä Wilma Murto palaa Jarno Koivusen valmennukseen. Maaliskuussa alkanut yhteistyö Mikko Latvalan kanssa päättyi yhteisellä sopimuksella.

– Tähän ei liity dramatiikkaa. Todettiin yhdessä Mikon kanssa, että meidän näkemykset eivät kohtaa tarpeeksi. Kiitos Mikolle kaikesta ja erityisesti siitä, että hän lähti auttamaan minua vaikeassa tilanteessa kevättalvella vain muutaman päivän varoitusajalla, Murto sanoi SUL:n tiedotteessa.

Murto siirtyi Latvalan valmennukseen kevättalvella. Sitä ennen hän harjoitteli Koivusen johdolla vuodesta 2014 viime vuoden syksyyn, jonka jälkeen hän ahersi Steve Ripponin valmennuksessa kuluvan vuoden maaliskuulle.

– Vuosi on ollut raskas, mutta se on kasvattanut. Olen oppinut, mitkä ovat minulle ne ratkaisevan tärkeät asiat ja mistä itse haluan pitää kiinni. Parempi, että nämä kokemukset ja opit tulivat nyt eivätkä kymmenen vuoden päästä, Murto sanoo.

– Tämä tarkoittaa myös, että meillä on nyt Jarnon kanssa eri lähtökohdat yhteistyölle.

Turussa Murto liittyy Koivusen valmennusryhmään, johon kuuluvat Maria Kytölä, Kiia Jullenmaa ja Emma Rovasalo. Koivunen on ammattivalmentaja, joka työskentelee Turun Seudun Urheiluakatemialle ja toimii Suomen Urheiluliiton seiväshyppyvalmentajana.

– Wilmalle tämä on tuttu ympäristö. On tutut akatemiapalvelut ja kaverit. Tänne hänen on helppo sopeutua, Koivunen sanoo.

Lähiaikojen tärkein tavoite Murrolle ja Koivuselle on varmistaa paikka Tokion kesäolympialaisissa. Sen Murto voi tehdä keräämällä riittävästi rankingpisteitä tai ylittämällä 470 kesäkuun 29. päivään mennessä.

– Meillä on kahdeksan kuukautta aikaa saada kunto nousemaan sille tasolle, että pystytään tekemään tuloksia. Mikko Latvala on tehnyt Wilman kanssa hyvää työtä, joten nyt täytyy vaan saada homma rullaamaan oikeaan suuntaan, Koivunen sanoi.

Murto, 21, voitti päättyneellä kaudella toisen perättäisen Suomen mestaruuden ja oli 22-vuotiaiden EM-kisoissa Gävlessä viides. Kauden aikana ylittyi parhaimmillaan 451. Oma ennätys on kolme vuotta sitten ylittynyt 471.

Lue myös:

.
.