Suora

  • Ratsastuksen maailma
  • Elävä arkisto esittää
  • Viimeistä viedään

Markkanen Chicagon paras pistemies – voitto huojensi suomalaistähden: "Tuntuu hyvältä nähdä, että heitot menevät korirenkaan läpikin välillä"

Lauri Markkanen heitti 24 pistettä, kun Chicago Bulls kaatoi kotonaan Detroit Pistonsin.

NBA
Lauri Markkanen
Lauri Markkanen iski Bullsille hienon donkin avausneljänneksellä.Gary Dineen/NBAE via Getty Images

Koripallon NBA-seura Chicago Bullsin suomalaistähti Lauri Markkanen löysi heittovireensä, kun Bulls voitti kotiparketillaan Detroit Pistonsin pistein 109–89. Samalla katkesi Bullsin kolmen ottelun tappioputki.

Markkanen oli koko ottelun paras pistemies. Hän upotti 24 pistettä ja otti kuusi levypalloa. Pistesaldo oli Markkaselle kauden toiseksi paras: syksyn avausottelussaan hän takoi 35 pistettä, mutta sittemmin numerot ovat jääneet vaisuiksi.

– Heitto tuntui samalta kuin ennenkin, mutta tuntuu se ihan hyvältä nähdä, että heitot menevät siitä korirenkaan läpikin välillä. Totta kai se helpottaa, mutta ennen kaikkea se, että pystymme voittamaan matsin, Markkanen kommentoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Ottelu alkoi tasaisena, ja avauspuoliajan jälkeen Bulls oli hienoisessa johdossa pistein 59–55. Markkasen yhteistyö Tomas Satoranskyn kanssa sujui mutkattomasti.

Viime aikoina Bulls on tuskaillut otteluidensa vaisujen loppuminuuttien kanssa, mutta nyt hyytymisestä ei ollut tietoakaan. Bulls repi eron kolmannella neljänneksellä jo 13 pisteeseen ja kasvatti sen päätösneljänneksellä 20 pisteeseen.

Kymmenentenä itälohkossa olevalle Bullsille voitto oli kauden viides. Tappioita on kertynyt yhteensä kymmenen.

– Olemme kaikki kilpailijoita ja kaikkia harmittaa se, kun hävitään. Siinä totta kai vähän kiristyy. Voitto oli tosi tärkeä.

Markkasen mukaan joukkuetoverit ovat luottaneet suomalaisen kykyihin, vaikka alkukauden heittovire on ollut ajoittain tahmea.

– Neuvot, joita he antavat, on että pysyn vain aggressiivisena. Kyllä se ajallaan sitten kääntyy. Painaa vaan hommia, niin kyllä se siitä lähtee, Markkanen sanoo päättäväisenä.

Lue myös:

Kipujen kanssa pelaava Lauri Markkanen kertoo rehellisesti vaikeuksistaan Yle Urheilulle – ihmettelee, miksi tulosta ei tule: "Outoa"

Lauri Markkanen jälleen vaisu, Bullsille kolmas perättäinen tappio

Chicago Bullsin vaikeudet jatkuivat kotitappiolla – Markkaselta rutiinisuoritus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat