Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Brasilialaispelaaja hermostui rasisteille ja hänet ajettiin ulos kentältä, nyt liitto langetti pelikieltoa – "Käsittämätön ratkaisu"

Shahtar Donetskin Taison joutui rasistisen huutelun kohteeksi Ukrainan pääsarjapelissä. Brasilialainen ajettiin ulos reaktionsa takia ja nyt hän saa kärsiä yhden ottelun pannan.

jalkapallo
Shahtar Donetskin Taison
Brasilialainen Taison on pelannut Shahtar Donetskissa lähes seitsemän vuotta.James Williamson / Getty Images)

Ukrainan jalkapalloliitto on langettanut Shahtar Donetskin brasiliaispelaaja Taisonille yhden ottelun pelikiellon tämän reaktiosta rasistiseen huuteluun.

Shahtar kohtasi Kiovan Dynamon aiemmin marraskuussa ja vastustajan kannattajat ottivat brasilialaisen tähtäimeensä. Pelaaja kimpaantui rasistisesta huutelusta, potkaisi pallon katsomoon ja heristi sormeaan vastustajan kannattajille.

Ottelun erotuomari keskeytti ottelun ja ohjasi pelaajat pukusuojiin. Kun ottelua jatkettiin, hän ajoi Taisonin ulos kentältä suoralla punaisella kortilla. Pelaaja poistui kentältä kyyneleet silmissään.

Peli päättyi Shahtarin 1–0-voittoon.

Kansainvälinen pelaajayhdistys FIFPro on vaatinut ulosajon kumoamista, mutta sen sijaan Ukrainan jalkapalloliiton kurinpito rankaisi seuraa ja pelaajaa.

Taisonin pelikiellon lisäksi Shahtar joutuu pelaamaan yhden ottelun yleisöltä suljetulla stadionilla ja sai 20 000 euron arvoiset sakot.

– Rasismin uhrin rankaiseminen on käsittämätön ratkaisu ja antaa edun niille, jotka käyttäytyvät katsomossa kammottavalla tavalla, FIFPro kommentoi päätöstä BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Rasismi on ollut eurooppalaisen jalkapallon suuri puheenaihe myös tällä kaudella. Tässä kuussa esimerkiksi italialaista Bresciaa edustava Mario Balotelli joutui rasistisen huutelun kohteeksi ja uhkasi kävellä ulos kentältä. EM-karsinnoissa Englannin pelaajat joutuivat kuuntelemaan törkeyksiä ottelussa Bulgariaa vastaan.

Aiemmin tässä kuussa Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla erotuomari keskeytti ottelun puolen tunnin ajaksi rasismin takia. Tulevana viikonloppuna maan kahden korkeimman sarjatason otteluissa pelaajat seisovat paikallaan ensimmäisen minuutin protestina tapahtumille.

Lue myös:

Jesse Jorosen Brescian peli keskeytettiin rasistisen huutelun takia – Mario Balotelli menetti hermonsa ja potkaisi pallon kohti kannattajia

Rasismiskandaali poiki rangaistuksia – Bulgaria pelaa viimeisen EM-karsintapelinsä tyhjille katsomoille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat