Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Harvinaisen kunnianosoituksen vastaanottanut Markku Kanerva juhli kotimaisen jalkapallon kauden huipennuksessa – "Työ kohti EM-kisoja on jo alkanut"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva pokkasi ensimmäisen palkinnon Palloliiton vuotuisessa Captain's Ball -gaalassa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva Huuhkajien kansanjuhlan lavalla
Markku Kanerva villitsi kansaa Huuhkajien kansanjuhlassa.Tomi Hänninen

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva vastaanotti harvinaisen tunnustuksen urastaan, kun hänelle ojennettin Erik von Frenckell -mitali Palloliiton vuotuisessa Captain's Ball -gaalassa.

Mitali ojennetaan kaikille 100 A-maaottelua pelanneille ja poikkeustapauksessa ansioituneille jalkapalloihmisille.

Miesten maajoukkueen luotsaaminen historian ensimmäiseen arvoturnaukseen täytti mitat komeasti. Juhlahumusta huolimatta Kanerva ilmoitti, että katseet on luotu jo eteenpäin.

– Työ EM-kisoihin on alkanut. Tietenkin analysoimme pelit vielä tarkkaan ja otamme niistä opiksi kaiken tarvittavan. Tehdään suunnitelmia, joilla saadaan Huuhkajat huikeaan iskuun ennen kisoja, Kanerva totesi Yle Urheilulle.

– Yksi matka päättyi ja alkaa uusi matka. Uudet tavoitteet ja uudet haasteet kohti kesän EM-kisoja.

Kulunut viikko on ollut kotimaisen jalkapallon juhlaa. Liechtenstein-voiton jälkeen käynnistynyt riemu huipentui tiistaina kansanjuhlassa. Siellä Kanerva osoitti jopa kansanvillitsijän elkeitä.

Captain's Ball oli jälleen yksi hetki aistia karsintojen tuomaa euforiaa.

– Tämä fiilis ja ihmiset täällä ovat valaisseet uskomatonta jalkapallovuotta ja Huuhkajien saavutusta. Tuntuu tosi lämpimältä ja hienoa, että kaikki kokevat tämän tärkeäksi.

– Toivottavasti tämä Huuhkajien saavutus myös inspiroi kaikkia, jotka tekevät töitä suomalaisen jalkapallon eteen päivittäin ja viikottain.

Lue myös:

Katso Huuhkajien EM-kisajuhlien upea huipennus! Rakastettu "Rive" sytytti fanit ja vei seremoniamestarin tittelin – Teemu Pukilta koskettava viesti Aili-mummolle

Kommentti: Huuhkajien päävalmentaja piti lupauksensa – Markku Kanervan tunteenpurkaus oli kansanjuhlan parasta antia

Tässä ovat Huuhkajien vaihtoehdot EM-kisoihin – todellinen kauhulohko uhkaa

EM-karsintatilastot nostavat esiin Huuhkajien jättiyllätyksen – Glen Kamara viiden parhaan syöttelijän joukossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat