EM-karsintatilastot nostavat esiin Huuhkajien jättiyllätyksen – Glen Kamara viiden parhaan syöttelijän joukossa

Huuhkajien keskikentän sydämessä urakoinut Kamara antoi viidenneksi eniten onnistuneita syöttöjä EM-karsinnoissa. Edelle nousi vain kaksi saman pelipaikan pelaajaa.

Glen Kamara
Glen Kamara vilkuttaa Huuhkajien kansanjuhlassa.
Glen Kamara iloitsi Huuhkajien kansanjuhlassa.Tomi Hänninen

EM-karsintojen ja Valioliigan Pukki-party on villinnyt jalkapalloyleisön syksyn aikana, mutta UEFAn tilastot osoittavat, että keskikentällä ovat käynnissä olleet Kamara-kemut.

Teemu Pukin 10 maalia nostavat hyökkääjän viiden kärkeen karsintojen maalintekijälistalla, mutta Glen Kamara on Euroopan jalkapalloliiton kasaamassa tilastopaketissa kärkisyöttäjien listalla.

Skotlannin pääsarjaseura Rangersissä leipänsä ansaitseva pelaaja antoi UEFAn tilastojen mukaan viidenneksi eniten onnistuneita syöttöjä karsintojen 10 ottelussa.

Kamara pelasi pallon joukkuetoverilleen yhteensä 720 kertaa. Tilaston ykkönen on Saksan Joshua Kimmich, joka syötti onnistuneesti peräti 897 kertaa.

Listan kakkosena on belgialaistoppari Toby Alderweireld, kolmantena Italian keskikentän sydän Jorginho ja neljäntenä Espanjan puolustuksen keskustassa luutiva Sergio Ramos.

Kamaran suoritus on huikea. Suomen keskikentän keskustassa operoiva pelimies joutui karsintojen otteluissa toimimaan huomattavasti kovemman paineen alla kuin enemmän syöttöjä keränneet pelaajat. Espanjan, Italian ja Belgian pallonhallintaluvut ovat karsintojen eliittiä.

Lisäksi Saksan, Espanjan, Italian ja Belgian syöttöprosentti karsinnoissa on joko 90 prosenttia tai aivan sen pinnassa.

UEFAN tilastopaketin löydät täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Maajoukkueen pitkäaikainen runkopelaaja Markus Halsti seurasi Markku Kanervan valmennuksellista kasvutarinaa läheltä: "Hän on oppinut sinä aikana paljon ja näissä karsinnoissa se näkyi"

Tässä ovat sankarit! Yle esittelee Huuhkajien historiallisen joukkueen pelaaja pelaajalta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat