Suora

  • Urheiluruutu

Floridalla käsittämättömiä kirejä, joukkue tuli taas neljän maalin takaa – Barkov hehkutti: "Huikea nousu!"

Kahdesti voittoon neljän maalin takaa yhdeksän päivään sisään, ei ole jokapäiväistä herkkua kenellekään NHL:ssä.

NHL
Aleksander Barkov valmistautuu aloitukseen.
Florida-kapteeni Aleksander Barkov on tällä hetkellä 108 tehopisteen vauhdissa.AOP

VANCOUVER. Florida on profiloitumassa tämän kauden osalta joukkueeksi, jota vastaan mikään johto ei ole turvallinen. Lokakuussa se nousi New Jerseyä vastaan 1–4-tappioasemasta 6–4-voittoon kolmella kolmannen erän osumalla – vieläpä vieraskaukalossa. Yhdeksän päivää sitten oli Bostonin vuoro oppia kotikaukalossaan, ettei Floridaa vastaan kannata ottaa jalkaa kaasulta.

Bostonin 4–0-johto kolmannessa vaihtui nopealla tahdilla 4–5-tappioksi rankkareiden jälkeen.

Torstaina Florida pisti pystyyn viimeisimmän show’nsa. Anaheim johti ottelua Sunrisessa 4–0 vielä vajaat puolitoista minuuttia ennen toisen erän päättymistä. Sillä ei lopulta ollut merkitystä, sillä Panthers poistui tälläkin kertaa kaukalosta voittajana, tällä kertaa jatkoajan jälkeen.

Floridan kapteeni Aleksander Barkov oli syystäkin tyytyväinen.

– Kyllähän nämä nousut kertovat siitä, että pystytään nostamaan pelaamisen tasoa huomattavasti nopeastikin. Se voi olla seuraava vaihto tai seuraava erä. Aika monessa pelissä on nyt pystytty nousemaan ja pääosin siinä on siitä kyse, että täällä jokainen on jokaisen puolella ja kaikki pelaa aidosti toistensa puolesta, Barkov sanoi Yle Urheilulle tuoreeltaan.

– Olihan tämä huikea nousu, Barkov lisäsi.

Mutta muisti kapteeni silti hieman omiaan tukistaakin.

– Ei missään nimessä pelattu hyvää jääkiekkoa siinä vaiheessa, kun peli oli 0–4. Mielellään ei toisteta tuota.

Aleksander Barkov lähikuvassa.
Aleksander Barkovin mukaan tunnelma pukukopissa on tätä nykyä aiempaa raikkaampi.Getty Images

Vaikean alun jälkeen Florida on löytänyt marraskuussa oivan iskun. Panthersin marraskuun saldo on komea 6–2–1. Samalla seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan vain kaksi voittanut Florida on noussut Atlantin divisioonassa toiseksi ennakkosuosikki Bostonin taakse.

Torstain Anaheim-voiton jälkeen Panthers on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan viisi. Eikä syitä onnistumisten takaa tarvitse kaukaa hakea. Esimerkiksi erikoistilannepelaaminen on ollut marraskuussa erinomaisella tasolla. Ylivoimaviisikko on leiponut kiekkoa reppuun yli 30 prosentin tehoilla samaan aikaan, kun alivoima on tappanut jäähyjä neljä viidestä -tahdilla.

Toisaalta paljon on joukkueella vielä tekemistäkin. Panthers on tehnyt marraskuussa 34 maalia, neljänneksi eniten, mutta päästänyt samaan aikaan 29 maalia omiin. Floridan iloinen ja avoin hyökkäävä jääkiekko on viihdyttävää, mutta pitkässä juoksussa ei välttämättä kovin voittava tyyli. Myös Barkov ontietoinen asiasta.

– Meillä on paljon yksilötaitoa ja hyviä kemioita hyökkäyspäässä, kunhan vain pääsemme hyökkäysalueelle. Mutta paljon parempaan pystytään vieläkin. Maaleja on tullut liikaa omiin, samoin vaarallisia maalipaikkoja. Meidän pitää pystyä parantamaan tältä osin pelaamista.

– Meidän pitää puolustaa huolellisesti, niin saadaan vielä enemmän hyökkäyksestä irti.

Tunnelma katossa

Voitot ovat kuitenkin aina voittoja, tulevat ne millä tavalla tahansa. Ja muuten Panthers-orkesteri on saanut viritettyä soittimensa viime viikkoina parempaan vireeseen. Lokakuun alavire on marraskuun voittoputkessa vain kaukainen muisto. Barkov sanoo, että nyt pelaaminen tulee kollektiivilta paremmin selkäytimestä.

– Tuntuu tällä hetkellä siltä, että kaikki mitä tehdään, tulee nyt enemmän automaationa. Alkukaudesta oli vähän sellaista, että kun mentiin kentälle, ei aina tiennyt, että minne minun pitää milloinkin mennä. Homma meni välillä arpomiseksi. Nyt kaikki tekeminen tulee enemmän selkärangasta. Kemiatkin alkavat löytyä, kun ketjut ovat pysyneet kasassa.

Selvää on, että myös tunnelma pukukopissa on tätä nykyä aiempaa raikkaampi.

– Totta kai nyt on huikea fiilis. On kiva olla ja tulla hallille, tehdä töitä ja pelata. Tiedetään, että voidaan voittaa mikä tahansa joukkue tässä sarjassa ja se on hieno fiilis. Jätkät nauttii pelistä, pelitavasta ja kaikesta tällä hetkellä. Ei tässä voi muuta kuin yrittää nauttia joka päivästä, tamperelainen fiilisteli.

Barkov kirjasi torstaina tililleen kaksi syöttöpistettä. Suomalaistähden tehopisteet kirjataan 22 ottelun jälkeen lukemin 7+22=29. Menneellä kaudella 96 (35+61) tehopistettä kirjannut Barkov on tällä hetkellä 108 tehopisteen vauhdissa.

Lue myös:

Patrik Laineelle kauden rumin maali – myös Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Rasmus Ristolainen osuivat

Ettei vain kävisi kuin Puljujärvelle – mitä ihmettä Montreal aikoo tehdä Jesperi Kotkaniemen kanssa?

Kommentti: Toronto teki oikein antaessaan valmentajalegendalle potkut – uuden valmentajan kokemattomuuteen vetoaminen on laiskaa puhetta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat