Suora

  • Ratsastuksen maailma
  • Elävä arkisto esittää
  • Viimeistä viedään

Uefa langetti lukuisia rangaistuksia katsomorikkomuksista: Malmö on saanut tänä vuonna lähes 200 000 euroa sakkoja

Rangaistuksia saivat myös Club Brugge, PSG, Celtic, Lazio sekä Kosovon ja Montenegron lajiliitot.

jalkapallo
Malmö FF Chelsea
Malmön fanien soihdut paloivat myös helmikuussa Stamford Bridgellä.Getty Images

Ruotsalaisseura Malmö FF ja tanskalainen FC Kööpenhamina ovat saaneet isot sakot lokakuussa pelatun miesten Eurooppa-liigan ottelun katsomotapahtumista.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan kotisivujen mukaan FC Kööpenhamina saa maksettavakseen 70 000 euron sakon, koska kannattajat olivat käyttäneet pyrotekniikkaa ja vieneet stadionille kielletyn kannattajalakanan. Uefan säännöissä muun muassa poliittiset ja herjaavat kannattajaviestit ovat kiellettyjä.

Kotijoukkue Malmölle napsahti 50 000 euron sakko, kun kannattajat käytettivät pyrotekniikkaa ja heittelivät esineitä. Lisäksi seura sai 16 000 euron sakon, koska katsojat olivat tukkineet stadionin kulkuväyliä.

Malmö kertoi perjantaina kotisivuillaan saaneensa tänä vuonna peräti 190 500 euron edestä sakkoja. Sakoista 160 500 euroa on tullut kannattajien käyttämästä pyrotekniikasta ja esineiden heittelystä.

Uefa ilmoitti myös, että Malmö joutuu pelaamaan yhden ottelun osittain katsojilta suljetulla stadionilla, jos uusia kannattajaongelmia ilmenee vuoden ajanjaksolla.

Malmön ja FC Kööpenhaminan välinen Eurooppa-liigan lohko-ottelu päättyi tulokseen 1–1.

Uefa langetti perjantaina rangaistuksia myös Club Bruggelle, PSG:lle, Celticille, Laziolle sekä Kosovon ja Montenegron lajiliitoille erilaisten katsomorikkomusten takia. Sen sijaan Suomen Palloliitto selvisi Lännen Median tietojen mukaan ilman rangaistusta Suomi–Liechtenstein-ottelun kenttävaltauksesta.

Lue myös:

Lännen Media: Palloliitto ei saa rangaistusta Huuhkaja-fanien kentänvaltauksesta

Näin jalkapallon EM-jatkokarsinta etenee – viimeiset kisajoukkueet selviävät maaliskuussa, Huuhkajien mahdollisista pelipaikoista tihkui lisätietoa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat