Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten joukkuemäki, Klingenthal
  • Miesten joukkuemäki, Klingenthal
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Venäjä - Tshekki
  • Urheiluruutu

Jokerit palasi voitokkaasti kotikaukaloon – Marko Anttila osasi iloita otteluruuhkan keskellä: "Dynamon kaataminen ei ole ihan jokapäiväistä"

Jokerit kukisti Moskovan Dynamon 3–1.

KHL
Aleksi Halme Jokerit Ivan Bocharov Dynamo
Aleksi Halme vei Jokerit 1–0-johtoon.Emil Hansson / AOP

Helsingin Jokerit esiintyi voitokkaasti kotiyleisölleen jääkiekkoliiga KHL:ssä, kun se löi Moskovan Dynamon 3–1. Edellisen kerran helsinkiläisseura pelasi kotikaukalossaan kolme viikkoa sitten ennen maajoukkuetaukoa, ja aina Kiinaan asti ulottunutta vieraspelikiertuettaan.

– Kotipeli on eri juttu pitkän reissun jälkeen. Nyt lähti tosi hyvin, Jokerien hyökkääjä Marko Anttila hehkutti.

Perjantaita edeltäneistä neljästä matkamatsistaan Jokerit voitti kaksi, joten moskovalaisten kaataminen maistui makealta. Etenkin, kun kyseessä oli läntisessä konferenssissa neljä sijaa ylempänä oleva joukkue. Kyseessä oli niin sanottu iso päänahka, ja jo toinen Dynamosta kuluvalla kaudella.

– Vieraissa meillä oli yksi heikompi peli. Nyt pelasimme joukkueena hienosti, Dynamon kaataminen ei ole ihan jokapäiväistä, Anttila kuvasi.

Voittonsa Jokerit hankki varsin ehyellä esityksellä. Se johti peliä jokaisessa erässä. Mitättömänä kauneusvirheenä oli vain avauserän lopulla tullut Dynamon 1–1-tasoitus.

Toisen erän puolivälissä kotijoukkueen myllytys tuotti jatkuvasti maalipaikkoja. Brian O'Neillin 2–1-osumaa edelsi tiivis rummutus puolustaja Alex Grantin tolppakudin kera.

Puolustuspeli toimi

Perjantain pelissä silmään pisti se, että Jokerien puolustuspeli toimi tehokkaasti. Vahva vastustaja joutui tyytymään vain yhteen ainoaan maaliin – aivan kuten kävi Jokerien edellisessä kotikamppailussa Torpedoa vastaan marraskuun alussa.

– Riistimme Dynamolta parhaita aseita. Saivat maalipaikkoja, mutta eivät niin monta kuin aikaisemmin, Anttila viittasi vastustajan vähäisiin ylivoimahyökkäyksiin.

Jokerien kotipelisarjaan sisältyy vielä kolme peliä kuukauden lopussa. Helsinkiläiset ovat länsilohkossa seitsemäntenä, joten Jokereille koittaa oiva sauma kohentaa sijoitustaan kilpailussa pudotuspelipaikoista.

– Erot (sarjataulukossa) ovat pieniä. Ja nyt meillä on otteluruuhka, Anttila summasi.

Lue myös:

Jokerit kuritti itäisen konferenssin jumbojoukkuetta

Paita kattoon! Junioreissa Petri Vehasen polvisuojista putoili jäälle matoja – sitten vaatimattomista oloista ponnistanut poika nousi maailman- ja KHL:n mestariksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat