Suora

  • Ski Tour, naisten 38 km
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Rasnov
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
  • "Astmaanhan voi kuolla" - Eevi Bengs joutuu jatkuvasti työstämään suurinta pelkoaan
  • Ski Tour, miesten 38 km
  • "Haluan, että elämäni on kuin täyteläinen single malt-viski": Olympiatoivo Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, lääkäriopiskelija ja yksityisyrittäjä - eikä suostu tekemään kompromisseja
  • Pariviesti, Anterselva

Ex-urheilujohtaja "Kallu" Tuomiselle EOC-elämäntyöpalkinto

Tuominen teki koripallossa mittavan pelaaja- ja valmennusuran ja toimi Suomen Olympiakomitean valmennuspäällikkönä 1969–92.

Muu urheilu
 Kalevi "Kallu" Tuominen koripallon Korisliigan ottelussa Helsinki Seagulls - Karhu Basket Helsingissä 17. marraskuuta 2017.
Kalevi "Kallu" Tuominen Korisliigan ottelussa Helsingissä 17. marraskuuta 2017.Lehtikuva

Urheiluvaikuttaja Kalevi "Kallu" Tuominen on putsannut palkintopöytää pitkällä urallaan, mutta lauantaina rapsahti jälleen uusi. Tuominen, 92, pokkasi Vantaalla Euroopan Olympiakomiteoiden yhdistyksen EOC:n elämäntyöpalkinnon. Tuominen on toinen EOC-palkinnon saanut suomalainen. Vuonna 2008 palkinnon sai Tapani Ilkka.

Tuominen teki koripallossa mittavan pelaaja- ja valmennusuran ja toimi Suomen Olympiakomitean valmennuspäällikkönä 1969–92.

– Myönteinen yllätys. Kai se monipuolisuudesta tuli, kaikenkarvaista tässä on ehtinyt tehdä, aiemmin muun muassa Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuren ansioristin saanut Tuominen myhäili tuoreimmasta palkinnostaan.

– Olen tyytyväinen siihen, mitä olen urani aikana tehnyt.

Valmennuspäällikkönä Tuominen koki sekä huikeita menestyksiä (vaikkapa Lasse Viren ja Marja-Liisa Kirvesniemi) kuin myös ikäviä hetkiä, esimerkiksi Martti Vainion kuuluisan dopingkäryn. Uran kenties muistiin jäävin hetki tuli kuitenkin koripallomaajoukkueen päävalmentajana.

– Olympiakarsinnat Tokion kisoihin 1964 Sveitsin Genevessä. Tuo joukkue on Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa karsintojen kautta kesäolympialaisiin selviytynyt palloilujoukkue. Kyllä se oli urani merkittävin hetki – se oli fantastista. Tuominen muistaa ylpeänä.

– Sitä tapahtumaa en kyllä unohda, kun kisapaikan varmistumisen jälkeen porukka raahasi minut vaatteet päällä suihkuun. Sen jälkeen siitä alkoi tulla ihan sellainen normaali käytäntö, että menestynyt valmentaja vietiin suihkuun.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat