Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ruotsalaislegendan ennätyksen rikkonut Mikaela Shiffrin jälleen Levin alppikuningatar – Petra Vlhovan voittotaistelu päättyi dramaattisesti

Suomen Nella Korpio oli lopputuloksissa 28:s.

alppihiihto
Mikaela Shiffrin, Levi 2019

Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin on voittanut neljännen kerran urallaan naisten pujottelukilpailun Levin maailmancupissa. Toiseen laskuun toiselta sijalta lähtenyt supertähti oli omaa luokkaansa: Sveitsin Wendy Holdener paransi roimasti avauslaskustaan, mutta jäi toiseksi 1,78 sekuntin erolla voittajaan.

Shiffrin joutui jännittämään voittoa hetken, kun hänen suorituksensa jälkeen vain Slovakian Petra Vlhova oli enää laskematta. Ensimmäisellä kierroksella parhaan ajan kellottanut Vlhova kuitenkin kaatui ja tuloslistaan painettiin synkät kirjaimet DNF.

Voitto oli Shiffrinin uran 41:s pujottelussa, joten hän ohitti ruotsalaislegenda Ingemar Stenmarkin ennätyksen. Stenmark voitti yhteensä 40 pujottelukilpailua vuosina 1974–1987.

Kilpailussa kolmanneksi laski Itävallan Katharina Truppe, joka säilytti ensimmäisen kierroksen sijoituksensa.

Nella Korpio

Suomen Nella Korpio pääsi suomalaisyleisön iloksi toiselle kierrokselle eli 30 parhaan joukkoon. Hän jäi lopulta sijalle 28, jääden 5,91 sekuntia kisan voittaneesta Shiffrinistä. Kyseessä oli neljäs kerta, kun Korpio laski pisteille maailmancupissa. Muut suomalaiset eivät päässeet toiselle kierrokselle.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Palander liikuttui muistellessaan Poutiaisen historiallista voittoa Levillä – Suomen entinen alppitähti sai palkintoporon 15 vuotta ykkössijansa jälkeen

Nyt se alkaa – Urheilustudio tuo kaiken talvilajeista kotisohvallesi, katso viikonlopun hurja urheilutarjonta

Levin maailmancupin yleisömäärät kasvussa notkahduksen jälkeen – Lapin varhainen talvi saa kiitosta alppimaajoukkueilta: "Täällä on täydellistä"

Alppihiihtäjä Nella Korpion levoton mieli rauhoittuu vain kalassa ja kisoissa – viime kauden valopilkku yrittää rakentaa uraansa parrasvaloihin maltilla: "Minulla on ollut vasta väläyksiä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat