Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - Fiorentina
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu Inter - Fiorentina

Niskanen voittoon Suomen cupissa, mutta olympiavoittaja harmitteli tunnetilaansa hiihdon aikana – Pärmäkoski omaa luokkaansa

Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski hiihtivät odotetusti voittoihin Suomen cupissa.

hiihto
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen oli odotetun vahva Rovaniemellä.Getty Images

Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen voitti maastohiihdon Suomen cupin vapaan hiihtotavan 16,5 kilometrin kisan Rovaniemellä. Jämin Jänteen Ristomatti Hakola oli toinen ennen Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyväristä.

Niskanen otti ohjat alkukilometreistä lähtien, ja Hakola hävisi suosikille lopulta 16,5 sekuntia. Hyvärinen jäi Hakolasta 4,1 sekuntia.

Niskanen oli kisan jälkeen kuitenkin huolestuneen oloinen.

– Ei tuntunut hyvältä hiihto, mutta tietty voitto on aina voitto. Ei paras vire, ei irtonaista, jostain syystä, Niskanen kertoi Yle Urheilulle.

Rukalla avataan maailmancup ensi viikolla, ja Niskanen toivoo kohennusta vireeseensä.

– Toivotaan, että lähtee taas oikeaan suuntaan.

Hakolan mukaan Niskasen meno näytti kuitenkin aikalailla totutun vahvalta.

– Iivo on hyvässä kunnossa, häneen on hyvä vertailla. Pertun kanssa meillä oli hyvä kisa, Hakola mietti.

Hyväristä harmitti niukahko taipuminen kolmossijalle.

– Ai että, harmittaa hävitä Riselle (Hakola). Melko pirteää menoa, Iivoonkaan ei ollut pahasti eroa. Miesten tasoa on nostettu ja on mukava lähteä maailmancupiin, Hyvärinen selvitti.

– Mutta ai että olisi kiva Rise välillä voittaa.

Pärmäkoski ylivoimaiseen voittoon Rovaniemellä: "Oikealla tiellä ollaan"

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoskelle ei löytynyt kunnon vastusta, kun maastohiihdon Suomen cupin kauden toinen kisaviikonloppu aloitettiin naisten vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kisalla Rovaniemellä. Vieremän Koiton Kerttu Niskanen oli toinen ja Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen kolmas.

Pärmäkoski nousi väliaikakärkeen 3,3 kilometrin kohdalla ja piti paikkansa sen jälkeen varmasti. Eroa Niskaseen kertyi lopulta 30,1 sekuntia ja Monoseen 51,8. Vuokatti Ski Teamin Susanna Saapunki oli neljäs ja Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen viides.

Pärmäkoski totesi pehmeän ladun tuoneen haastetta ja "hosumisen" välttelyä, mutta kehitystä viime viikonlopun Oloksen ensilumen kisoihin oli kuitenkin havaittavissa. Näkymät ensi viikonlopun Rukan maailmancup-avaukseen ovat hyvät.

– Selkeästi parempaa nyt, vaikka keli toki olikin sellainen, että vähän vaikea sanoa (edistyksestä). Oikealla tiellä ollaan, ja odotan Rukalta hyviä hiihtoja, Pärmäkoski totesi Yle Urheilulle.

Myös Niskanen näki tilanteensa rohkaisevana.

– Kunto on varmaan ihan hyvä, kun ajattelee, että nämä on näitä kauden ensimmäisiä kisoja. Varmaan pirteintä (kauden alun) menoa moneen vuoteen, Niskanen sanoi.

Mononen harmitteli reilua eroa voittajaan.

– Hiihto tuntui ihan hyvältä, ei tukkoiselta. Tavallaan olen siis tyytyväinen, mutta totuus on, että eroa tuli liikaa. Viimeisellä kierroksella olisi pitänyt pystyä menemään kovempaa, Mononen mietti.

Lue myös:

Näin eteni urheilulauantai: Suomi toiselle kierrokselle Wislan joukkuemäessä – nilkkavaivoista kärsinyt Antti Aalto mäkihypyn SM-kisan voittoon

Nyt se alkaa – Urheilustudio tuo kaiken talvilajeista kotisohvallesi, katso viikonlopun hurja urheilutarjonta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat