Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sportin uusi päävalmentaja Risto Dufva tietää tehtävänsä haasteellisuuden: "Ei se Narvan marssi kovin nopeasti Jääkärimarssiksi taivu edes Vaasassa"

Kokeneen jääkiekkovalmentajan ensisijaisena tavoitteena on nostaa Vaasan Sport uralle, jolla voittoja tulee useammin.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Risto Dufva
Risto Dufva valmensi viime kaudella JYPiä.Tomi Jokela / All Over Press

SM-liigaan palaava jääkiekkovalmentaja Risto Dufva tiesi minkälaisen haasteen hän ottaa vastaan, kun hän allekirjoitti päävalmentajasopimuksen sarjajumbo Vaasan Sportin kanssa. Alkukaudella Puolan pääsarjan Katowicea luotsannut 56-vuotias on valmentanut Suomessa aiemmin JYPiä, Tapparaa, Lukkoa ja Jukureita. Sportin valmentajana Dufva korvaa Ari-Pekka Pajuluoman.

– Kun alkuviikosta päätin, että lähden Puolasta pois, niin oltiinkin yhtäkkiä neuvottelemassa liigasopimuksesta Kuortaneen urheiluopiston kabinetissa. Nopeat liikkeet ovat hyviä liikkeitä, ei pääse kyllästymään, Dufva kertoo Ylelle puhelimitse.

22 ottelussa vain neljä voittoa ottanut joukkue kaipaa kipeästi siirtymistä voittojen tielle. Dufva muistuttaa, että tavoitteiden asettamisessa täytyy olla realisti. Konkarivalmentaja heitetään heti syvään päähän, sillä ensi viikolla Sportilla on kolme ottelua. Asiat, joihin Dufva voi vaikuttaa, ovat aivan muita kun pelillisiä.

– Sportin pelaamisessa näkyy ymmärrettävästi tekemisen tuska, ja epäonnistumisten mukanaan tuoma epävarmuus. Jos siinä pystyisi auttamaan, niin se olisi kaikista tärkeintä. Arvojen pohjalta lähdetään alussa liikkeelle. Ei se Narvan marssi kovin nopeasti Jääkärimarssiksi taivu edes Vaasassa, Dufva toteaa.

Puolasta tällä viikolla Dufva kertoo, että pudotuspelejä ei ole vielä asetettu tavoitteeksi. Kautta on jäljellä vielä 38 ottelua. Kun siihen lisätään vapaapäivät, laskeskeli Dufva, että hän ehtisi pitää noin 39 harjoitusta vielä tällä kaudella.

– Kyllä tässä niin kiire on, ettei hetkeä ole hukattavana. Tiedän että kauteen valmistautumisessa on ollut hyvät aikeet ja kaikki on tehnyt parhaansa. Mutta nopeasti pitäisi pystyä nyt löytämään ne asiat, millä pystyy suorittamista parantamaan.

Sport pelaa ensimmäisen ottelunsa Dufvan alaisuudessa jo maanantaina Helsingin IFK:n vieraana.

Lue myös:

Risto Dufva Sportin päävalmentajaksi

Risto Dufva jätti tehtävänsä Katowicessa, kiistää väitteet sairaudesta: "Olin väärä mies tehtävään"

“Lähetyssaarnaaja-asenteella pitää mennä koko ajan” – Suomalaisjoukko potkii vauhtia urheilun supervallan jääkiekkoon Risto Dufvan johdolla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat