Suora

  • Urheiluruutu

Mira Potkosen iskuissa ruutia Tammer-turnauksessa – olympiakarsinnat odottavat keväällä

Tammer-turnauksessa sarjavoittoa juhlinut Mira Potkonen kamppailee ensi keväänä olympiapaikasta Tokioon.

nyrkkeily
Mira Potkonen kuvassa
Mira Potkonen iski sarjansa voittoon Tammer-turnauksessa. Mika Mettälä

Mira Potkonen iski ainoana suomalaisena sarjavoittoon Tampereella päättyneessä nyrkkeilyn perinteisessä Tammer-turnauksessa. Potkonen kukisti 60-kiloisten sarjan finaaliottelussa puolalaisen Aneta Rygielskan 5–0.

Pitkä ja liikkuva puolalainen pysyi mukana Potkosen kyydissä vielä ensimmäisessä erässä, mutta joutui altavastaajaksi Potkosen prässätessä.

Tammer-turnaus oli Potkoselle hyvä välipala rankan arvokisavuoden jälkeen.

– Päätin ottaa tämän turnauksen harjoituksen kannalta, koska tänä vuonna on ollut niin paljon arvokisoja ja paineita. Olen tyytyväinen viikonlopun antiin, Potkonen totesi.

Nyrkkeilyn olympiakarsinnat Tokioon järjestetään ensi vuoden keväällä. Euroopan karsinnat isketään maaliskuussa Lontoossa ja koko maailman käsittävä karsintaturnaus on vuorossa toukokuussa Pariisissa.

– Tärkeintä on olla iskussa Lontoon karsintaturnauksessa. Siellä kuusi parasta sarjaa kohti ottaa tiketin olympialaisiin. Raakaa peliä se on, rankingit ikään kuin pyyhitään pois ennen olympiakarsintoja, Potkonen kertoi.

Elo ja Laine nöyrtyivät loppuotteluissa

Muista suomalaisista Jamil Elo ja Santeri Laine raivasivat tiensä loppuotteluihin, mutta molemmat kärsivät finaaleissa tappion. Elo taipui 69-kiloisten sarjan huipennuksessa ruotsalaiselle Adel Beladialle 0–5.

– Yritin ehkä liian jäykästi, mutta ottelu meni miten meni, Elo kertoi.

Laine kärsi 75-kiloisten loppuottelussa 2–3-tappion norjalaiselle Alborz Sabetille. Laine sai hyviä osumia kamppailun kolmannessa erässä, ja norjalaiselle laskettiin jo lukuakin. Taisto kuitenkin kääntyi Sabetin voitoksi.

– Ottelin erien alut ja loput hyvin, mutta jäin välillä kahville. Ajattelin kolmannessa erässä, että kaveri on lyötävä pihalle. Sitten tulikin se luvunlasku, kyllä jäi harmittamaan, Laine myönsi.

Lue lisää:

Potkonen, Elo ja Laine iskivät Tammer-turnauksen finaaleihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat