Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
  • Pariviesti, Anterselva
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Disney-hahmotelmat saivat jäädä – pujottelukuningatar kunnioitti ruotsalaislegendaa neljännen poronsa nimellä: "Minun piti pyytää häneltä lupa"

Yhdysvaltalaispujottelija Mikaela Shiffrin nimesi neljännen palkintoporonsa Ingemariksi.

alppihiihto
Mikaela Shiffrin, Levin poro, 2019
Mikaela Shiffrin (oik.) teki tuttavuutta neljännen palkintoporonsa kanssa lauantaina palkintojenjaossa.Kimmo Brandt/AOP

Lauantaina yhdysvaltalainen alppihiihtäjä Mikaela Shiffrin, 24, voitti jo neljättä kertaa Levin maailmancupin pujottelun.

Levin kisan voittaja on palkittu vuodesta 2013 lähtien nimikkoporolla. Shiffrinin aiemmat porot ovat saaneet nimiksi Rudolph, Sven ja Mr. Gru animaatiohahmojen mukaan.

Ennen lauantaista kilpailua yhdysvaltalaistähti ennakoi Yle Urheilulle, että jos hän voittaa neljännen poron, voisi nimi olla jokun Disneyyn liittyvä.

Toisin kuitenkin kävi. Sunnuntaina pujottelukuningatar kertoi Instagram-tilillään (siirryt toiseen palveluun), että uusimman tokan jäsenen nimeksi tuli Ingemar. Tällä hän halusi kunnioittaa entistä alppihiihtäjää, Ingemar Stenmarkia.

Ruotsalainen Stenmark piti pitkään hallussaan pujotteluvoittojen ennätystä. Stenmark voitti 1970–80-luvuilla yhteensä 40 maailmancupin pujottelukilpailua. Shiffrin ohitti hänet lauantaina, kun hän voitti 41. kerran.

– Aloin ajatella tätä nimeä porolle lauantaina, kun joku mainitsi ennätyksen. Aluksi minun piti kuitenkin hoitaa pari asiaa, ensimmäisenä minun täytyi tietenkin kysyä Ingemarin lupa, mutta halusin myös miettiä hetken hiljaa kisapäivää ja sitä, mitä kisa minulle merkitsi, Shiffrin kirjoittaa Instagramissa.

Shiffrin kertoi myös, ettei hän olisi koskaan uskonut rikkovansa Stenmarkin hurjaa ennätystä.

– Silti ajattelen vain, että Ingemar oli minua parempi. Tämä ei tunnu ennätyksen tekemiseltä, sillä vain jatkan laskemista. Poron nimeäminen Ingemariksi on kunnianosoitus yhdelle huikeimmista alppihiihtäjistä koskaan.

Lue myös:

Animaatiohahmoihin hurahtanut Shiffrin haluaa neljännelle palkintoporolleen nimen Disneystä – pujottelutähti ei ota paineita, vaikka Yhdysvaltain muut virtuoosit ovat lopettaneet uransa

Ruotsalaislegendan ennätyksen rikkonut Mikaela Shiffrin jälleen Levin alppikuningatar – Petra Vlhovan voittotaistelu päättyi dramaattisesti

Alppihiihdon maailmancup-kausi käynnistyi jättiyllätyksellä – vasta 17-vuotias Alice Robinson kukisti suursuosikki Mikaela Shiffrinin

Alppitähti tienasi kaudestaan ennätyssumman – Mikaela Shiffrin keräsi ensimmäisenä alppihiihtäjänä palkintorahaa yli miljoonan

Shiffrin valloitti neljännen cup-tittelin – nousi jakamaan Vonnin ja Mazen ennätystä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat