Urheiluhullut: Joukkuelajit vastaavat Suomen huippu-urheilun menestyksestä – mutta kuinka kauan?

Radio Suomessa kuultavan Urheiluhullut-ohjelman vieraina ovat maanantaina Ismo Lehkonen ja Pekka Holopainen.

Ammattiurheilijat
Urheiluhullut
Jussi Paasi juontaa Urheiluhullut-ohjelmaa maanantaisin Radio Suomessa. Yle

Tasan kaksikymmentä vuotta sitten Suomeen satoi urheilumenestystä. Vuosi 1999 oli yhtä kultajuhlaa. Sen jälkeen Suomi on pudonnut urheilun puusta. Yksilölajeissa menestyksestä on jäljellä pelkkä muisto. Joukkuelajit vastaavat nyt pitkälti sinivalkoisen huippu-urheilun kansainvälisistä saavutuksista.

Joukkuelajeissa menestys alkaa Suomessa olla jo arkipäivää – esimerkiksi jääkiekossa, lentopallossa, koripallossa, salibandyssa ja jalkapallossakin. Mutta uhkakuvia löytyy, eikä niitä välttämättä ole vielä riittävän hyvin tunnistettu. Urheiluhullut-ohjelmassa pureudutaan joukkuelajien kovenevaan kansainväliseen kilpailuun ja hurjiin eroihin eri maiden junioritoiminnan välillä.

Voiko mikään enää kääntää yksilöurheilun menestyskäyrää ylöspäin? Mitä tapahtuu, jos Suomi ei tulevaisuudessa pärjää joukkuelajeissakaan?

Suorassa lähetyksessä keskustelevat jääkiekkovalmentaja ja -asiantuntija Ismo Lehkonen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua isännöi Jussi Paasi. Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

Urheiluhullut maanantaisin Radio Suomessa kello 18.08 ja podcastina Yle Areenassa.

Lue myös:

Kun Suomi putos puusta – mitä ihmettä sinivalkoisille urheilusankareille on tapahtunut? Nyt puhuvat 1990-luvulla varjoihin jääneet henkilöt, joiden kädestä Suomi söisi nykyisin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat