Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle
  • Miesten normaalimatka, Pokljuka

Tänakin leiristä rajua kritiikkiä Mäkistä kohtaan – "Jos maalivahti menee penkille, on suuri todennäköisyys, että vastustaja tekee maalin"

Ott Tänakin asioita hoitava Markko Märtin esitti kovaa kritiikkiä virolaisen Delfi-sivuston haastattelussa.

ralliautoilu
Ott Tänak
Ott Tänak ajaa kaksi seuraavaa kautta Hyundailla.AOP

Rallin maailmanmestaruuden tällä kaudella voittaneen Ott Tänakin asioita hoitava Markko Märtin on esittänyt virolaisen Delfi-sivuston haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) kovaa kritiikkiä muun muassa Toyotan tallipäällikköä Tommi Mäkistä, manageri Timo Jouhkia ja suomalaismediaa kohtaan.

Tänak voitti maailmanmestaruuden Toyotalla, mutta siirtyi sieltä kahdeksi seuraavaksi kaudeksi Hyundaille. Märtinin mukaan ilmapiiri Toyotalla ei ollut kauden aikana paras mahdollinen.

– Viime kaudella oli pieni kriisi ja ilmapiiri ei ollut helppo. Saimme kuitenkin hyvän tuloksen. Se kaikki kuitenkin vaikutti päätökseemme. Päätös lähteä Toyotalta oli vaikea, koska autonvalmistajana he haluavat tehdä isoja ja oikeita asioita. Se on kuitenkin yksityistalli samoin kuin M-Sport. Hyundaita voidaan pitää tehdastallina, Märtin sanoi Delfille.

Märtinin mukaan Mäkinen olisi voinut pitää Tänakin, jos hän olisi todella halunnut sitä.

– Oikea aika olisi ollut silloin, kun asiat ovat pöydällä, esimerkiksi elokuussa ja syyskuussa. Mutta jos maalivahti menee penkille jalkapallo-ottelussa, on suuri todennäköisyys, että vastustaja tekee maalin, Märtin vertasi.

– Jos minä haluaisin kuljettajan, olisin tehnyt asiat eri tavalla. En ymmärrä, mitä siinä tallissa tapahtuu.

Märtin antoi kovaa kritiikkiä myös suomalaiselle medialle.

– Väitteet, että ohitimme Mäkisen ja kommunikoimme suoraan japanilaisten kanssa ovat puhtaita valheita. Suurin osa siitä. mitä suomalaismedia kirjoitti, oli väärin. Japanilaisiilla oli halu jatkaa yhteistyötä, mutta tallin johto ei pystynyt vakuuttavasti osoittamaan, että jatkaminen olisi hyvä vaihtoehto. Märtin sanoi.

Osansa kritiikistä saa myös rallimanageri Timo Jouhki. Jouhki on todennut, että Tänakin ja Märtinin toiminta ei ollut ammattimaista.

– Jouhkin edellinen maailmanmestari on viime vuosisadalta ja se oli Mäkinen. Sen jälkeen Marcus Grönholm tuli toisesta leiristä ja Jouhkin vastustuksesta huolimatta sai mahdollisuutensa.

Toyotan odotetaan julkistavan ensi kauden kuljettajansa näinä päivinä.

Lue myös:

“Aika ikävästi sanottu” – asiantuntija kummastelee rallin MM-sarjan menestystallin toimintaa, Esapekka Lappi vaikeassa tilanteessa

Työttömäksi jäänyt Esapekka Lappi järkyttyi, tallin lopettamispäätös yllätti: "En tietenkään odottanut tällaista"

Nyt se on varmaa! Citroen jättää rallin MM-sarjan – Sebastien Ogier Toyotalle, Esapekka Lappi M-Sportille?

Rallissa synkkä suomalaisvuosi, Tommi Mäkisen Toyota-tallilla vaikeita kysymyksiä – "Latvalasta paistaa umpisolmu"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat