Naisleijonien huipputaitava hyökkääjä Petra Nieminen jatkosopimukseen Luulajan kanssa: "Tämä on paras paikka minulle"

Huippuvireessä pelaava Petra Nieminen jatkaa kaksi tulevaa kautta Ruotsin naisten pääsarjassa SDHL:ssä pelaavan Luulajan joukkueessa.

jääkiekko
Petra Nieminen, MM-kotikisat 2019 Espoossa
Petra Nieminen on yksi Naisleijonien tärkeimmistä vastuunkantajista.Tomi Hänninen

20-vuotias jääkiekkohyökkääjä Petra Nieminen on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen seuransa Luulajan kanssa. Luulaja pelaa SDHL:ssä, joka on Ruotsin naisten pääsarja.

– On todella hienoa, että saimme jo nyt sovittua jatkosta Luulajan kanssa. Tämä on paras paikka minulle, jotta voin kehittyä vielä paremmaksi pelaajaksi, Nieminen kommentoi SDHL:n tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Nieminen pelaa Ruotsissa toista kauttaan. Tällä kaudella hän on tehnyt tehot 13+13=26, joilla hän on koko sarjan pistepörssissä kolmantena. Luulajan pelaajista Nieminen on ylivoimaisesti tehokkain.

Alkukauden aikana suomalainen on pelannut Luulajan ykkös- ja kakkosketjun laitahyökkääjänä.

– Petra on ehdottomasti koko maailman kärkeä hyökkääjissä. Hän osoitti sen viime kevään MM-finaalissa Yhdysvaltoja vastaan ja hän on osoittanut sen tämän alkukauden aikana, kommentoi Luulajan päävalmentaja Mikael Forsberg tiedotteessa.

Naisleijonissa Nieminen on pelannut kevään 2016 MM-kisoista lähtien. Maajoukkueessa hän on yksi tärkeimmistä pelaajista. Viime kevään MM-finaalissa Nieminen upotti kiekon Yhdysvaltain maalivahdin Alex Rigsbyn taakse jatkoerässä. Maali kuitenkin hylättiin, ja Suomi taipui lopulta MM-hopealle.

Luulaja on voittanut SDHL:n mestaruuden kolmesti: vuosina 2016, 2018 ja 2019. Mestaruuksillaan se on SDHL:ssä pelaavista joukkueista menestynein.

Tällä kaudella Luulajan kone on käynnistynyt yskähdellen. Joukkue on kymmenen joukkueen sarjassa vasta viidentenä voitettuaan yhdeksän ottelua 17:stä.

Suomalaisista Luulajassa pelaavat myös puolustajat Jenni Hiirikoski ja Ronja Savolainen sekä hyökkääjät Christa Alanko, Michelle Karvinen ja Noora Tulus.

Lue myös:

MM-kaukalon kylmäpää on pitänyt jääkiekon etusijalla valinnoissaan – tulevaisuudessa Petra Nieminen tahtoo olla yksi maailman parhaista hyökkääjistä: "Haluan laittaa sata prosenttia jääkiekkoon"

Jo kertaalleen mestaruutta juhlinut Naisleijonat taipui MM-hopealle värikkäiden vaiheiden jälkeen – Yhdysvallat vei voiton voittomaalikisassa

Miltä MM-hopea maistui kahden levätyn yön jälkeen? Naisleijonien Ronja Savolainen ja Petra Nieminen vierailivat Ylen aamu-tv:ssä tiistaina

Lähteet: sdhl.se

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat