1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. alppihiihto

Pyörtymiskohtaus pilasi Santeri Kiiverin MM-kisat, mutta nyt terveysongelmat on selätetty: "Kropassa ei ole enää mitään, mitä tutkia"

Santeri Kiiverin kauden alku viivästyy, kun Pyhän kilpailu peruttiin.

Santeri Kiiveri laski Pyeongchangissa pujottelussa neljänneksi. Kuva: AOP

Pyeongchangin paralympialaisten alppihiihdon suomalaistähden Santeri Kiiverin viime kausi sujui rikkonaisesti terveysongelmista johtuen. Kiiveri joutui jättämään MM-kisat väliin pyörtymisen vuoksi, mutta toipui kuitenkin maailmancupin finaaliin, jossa hän ylsi kahteen kakkossijaan.

Nyt terveysongelmat on selätetty ja tulevalle kaudelle Kiiverillä onkin vain yksi tavoite mielessään.

– Tällä kaudella tavoitteeni ovat maailmancupissa. Päätavoitteeni on laskea suurpujottelussa ja pujottelussa kärkisijoille. Ei ole muuta vaihtoehtoa. Viime kaudella olin podiumilla viisi kertaa seitsemästä. Ei siinä ole muuta tavoiteltavaa kuin ykkössijat.

Pyeongchangin paralympialaisissa alppihiihdon suomalainen ykköstähti laski pujottelussa neljänneksi. Suurpujottelussa ja alppiyhdistetyssä hän oli kuudes.

Kauden alku viivästyy

Kiiverin oli määrä avata kautensa jo tulevana viikonloppuna Pyhällä, mutta kilpailujen peruuntuessa kauden avaus viivästyy.

– Maailmancup alkaa tammikuussa Sveitsissä. Tänä vuonna kiertue starttaa paljon myöhemmin, mutta ihan kiva näin, Kiiveri jutteli.

Viime viikonloppuna hän harjoitteli alppihiihdon maailmancupin Levin avauskilpailun yhteydessä Venäjän joukkueen kanssa. Kiiverin oli määrä harjoitella myös Suomen joukkueen kanssa, mutta tämä kariutui.

– En ottanut sitä kovin isona asiana enkä usko, etten pääsisi treenaamaan heidän kanssaan myöhemmin. Venäjän kanssa oli kiva treenata. He kutsuivat jo Venäjällekin treenaamaan, mutta en ehkä sinne lähde, Kiiveri kertoi.

Valmistautuminen on Kiiverin mukaan sujunut hyvin, vaikka 19-vuotias on ahertanut syksyllä myös ylioppilaskirjoituksissa.

– Viime kaudella terveysjutut häiritsivät kaikkea mahdollista, mikä ei ollut henkisesti mitenkään helppoa. Nyt kesällä ja syksyllä olen päässyt hyvin treenaamaan. Kirjoitusten aikana oli pieni tauko, mutta se oli harkittu, sillä kisakausi alkaa niin myöhään.

Reilu kuukausi takaperin terveysongelmat säikäyttivät suomalaisen kuitenkin jälleen kerran.

– Minulla epäiltiin vaarallista rytmihäiriötä toisen leirin aikana ja siksi sain kutsun kiireelliseen sydänoperaatioon. Siellä selvisi, että ei ole mitään vaarallista tai mitään pyörtymistä aiheuttavaa.

– Se oli todella positiivinen uutinen, nyt on koko kroppa niin hyvin tutkittu, kun sitä pystytään tutkia. Ei ole mitään mitä tutkia enää, terveysasioiden pitäisi olla kunnossa.

Lue myös:

Santeri Kiiveri toipui terveysmurheista alppihiihdon maailmancupin menestyjäksi

Santeri Kiiveri pujotteli loistovauhtia – "Superhyvä fiilis"

Paralympialaisissa neljänneksi laskeneella suomalaisalppihiihtäjällä dramaattinen katko kauteen, MM-kisat jäävät väliin: "Pyörryin kesken laskun"