Suora

  • Elävä arkisto esittää

Karhunen jatkaa uraansa Sveitsissä – Riku Helenius Pelicansin maalille

Tomi Karhusen tilalle Pelicans hankki Riku Heleniuksen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Pelicansin maalivahti Tomi Karhunen
Tomi Karhunen siirtyy SC Bernin maalille. Petri Niemi/Yle

Kotimaan jääkiekkoliigassa pelaavan Lahden Pelicansin maalivahtiosastolla on tapahtunut muutoksia. Seura tiedotti, että joukkueen alkukauden ykkösmaalivahti Tomi Karhunen siirtyy Sveitsiin SC Berniin.

– Haluan kiittää Pelicansin organisaatiota, joukkuetta ja faneja kuluneesta alkukaudesta. Vaikka pelillisesti emme onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla, viihdyin Lahdessa mainiosti. Kun mahdollisuus siirtyä yhteen Euroopan suurimmista seuroista tuli mahdolliseksi, halusin tarttua siihen, kolme Suomen mestaruutta urallaan voittanut Karhunen, 30, kertoi tiedotteessa.

Karhusen korvaajaksi Pelicans on hankkinut Riku Heleniuksen, joka on pelannut tällä kaudella yhden liigaottelun JYPissä. Heleniuksen sopimus kattaa loppukauden, mutta sisältää koeajan, joka kestää tammikuun 12. päivään.

Riku Helenius JYPin maalilla.
Riku Helenius JYPin maalilla.Tomi Hänninen

Helenius, 31, on torjunut urallaan Suomen mestaruuden JYPissä kaudella 2011–12. Hän on edustanut SM-liigassa myös KalPaa ja Ilvestä sekä KHL:ssä Jokereita.

Lue myös:

Mitä ihmettä? Kuumakallena tunnettu Ilari Melart takoo käsittämättömällä tahdilla maaleja Ruotsissa – puolitoistavuotias lapsi tuo tasapainoa elämään

Tehokas Jukurit ryöstöretkellä Helsingissä – "Ei meidän tarvitse tulla ketään viihdyttämään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat