1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Olympiakomitea jakoi tehostamistukea – kesälajeille lähes neljä miljoonaa euroa olympiavuoden alla

Olympiakomitea haluaa panostaa menestyspotentiaalisimpiin urheilijoihin ennen Tokion olympialaisia.

Petra Olli saa Olympiakomitean tehostamistukea. Kuva: AOP

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on julkaissut kesälajien tukipäätökset vuodelle 2020. Kaikkiaan tehostamistukea jaettiin kesälajeille 3 970 940 euroa. Lisäystä olympiadin viimeiselle vuodelle on edelliseen vuoteen noin 300 000 euroa.

– Valmistaudumme jo uuden strategian mukaiseen toimintaan, mutta Tokion paralympialaisiin saakka tavoittelemme tiiviisti tälle olympiadille asetettua kymmenen olympia- ja kymmenen paralympiamitalin tavoitetta. Tavoitteesta puuttuu PyeongChangin talvikisojen jälkeen neljä olympia- ja seitsemän paralympiamitalia. Yhtenä tavoitteena ollut pyrkimys saada joukkuepeli Tokioon on jo käynyt mahdottomaksi, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki pohjustaa tiedotteessa.

Tästä huolimatta myös useiden joukkuelajien tuki nousi. Esimerkiksi jalkapallo, koripallo ja salibandy saivat lisää tukea, mutta lentopallon tuki väheni.

– Pyrimme nyt tehdyillä tukipäätöksillä varmistamaan menestyspotentiaalisimmille urheilijoillemme optimaalisen valmentautumisen kohti olympialaisia. Meillä ei ole mahdollisuutta tarjota tällaista resurssia kovin laajalle joukolle, mutta terävimmälle kärjelle olemme yhteistyössä lajiliittojen kanssa luoneet kilpailukykyisen mahdollisuuden valmistautua Tokioon, Lehtimäki jatkaa.

Yleisurheilun tehostamistuki lisääntyi noin 30 000 eurolla ja on nyt 499 800 euroa.

Uutena lajina tuen piiriin tuli uusi olympialaji rullalautailu. Pöytätennis ja squash palasivat tuen piiriin.

Kaikki tukipäätökset olympiakomitean sivuilla (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Alisa Vainio ei päässyt Olympiakomitean tuen piiriin – "Mietimme sitä, kuinka paljon meillä on resursseja jakaa"

Kun Suomi putos puusta – mitä ihmettä sinivalkoisille urheilusankareille on tapahtunut? Nyt puhuvat 1990-luvulla varjoihin jääneet henkilöt, joiden kädestä Suomi söisi nykyisin

Tokion olympialaisiin on aikaa yhdeksän kuukautta ja Suomi on saavuttanut kisoihin 12 paikkaa – alle 50 urheilijaa pienempää joukkuetta ei ole lähetetty 88 vuoteen