Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen pudotuspelit
  • Miesten viesti, Anterselva
  • Urheilustudio 22.2.
  • Yhdistetyn hiihto-osuus, Trondheim
  • Urheilustudio 22.2.
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Urheiluruutu
  • Rallin SM, Mikkeli
  • Urheiluruutu
  • Assembly Winter 2020: CS:GO loppuottelu

Maajoukkuepuolustaja Pikkujämsälle tärkeä kehitysaskel: siirtyy Ruotsin pääsarjaan – "Elli sopii täydellisesti suunnitelmaamme"

Jalkapalloilija Elli Pikkujämsä, 20, on solminut kaksivuotisen sopimuksen ruotsalaisjoukkue Örebron kanssa.

jalkapallo
Elli Pikkujämsä
Puolustaja Elli Pikkujämsä teki FC Hongan väreissä kaksi maalia kahden kauden aikana.Sebastian Backman / Yle

Naisten jalkapallomaajoukkueen puolustaja Elli Pikkujämsä, 20, siirtyy kaksivuotisella sopimuksella Ruotsin pääsarjaan KIF Örebron riveihin. Seuralla on tarkoituksena hankkia joukkueeseensa nuoria, potentiaalisia pelaajia, jotka ovat valmiita seuraavaan kehitysaskeleeseen jalkapalloilijoina Örebrossa.

Pikkujämsä kävi joukkueessa näytillä muutama viikko sitten. Visiitti vakuutti Örebron seurajohdon.

– Elli sopii täydellisesti suunnitelmaamme ja hänen ominaisuutensa jalkapalloilijana auttavat joukkuettamme paljon. Hän on nuori, lupaava lahjakkuus, jota on jo testattu maajoukkueessa, kommentoi Örebron urheilujohtaja Jonas Karlberg seuran tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Pikkujämsä pelasi Naisten Liigassa Hongassa kaudesta 2018 lähtien. Viime kaudella hän kuului joukkueensa runkopelaajiin ja pelasi yhtä vaille kaikissa otteluissa täydet minuutit.

– On hienoa siirtyä Ruotsiin ja nähdä jalkapalloa myös siinä ympäristössä. Koin, että kehityin paljon Hongan ympäristössä ja peleissä hyvien pelaajien ja valmentajien ympäröimänä. Tällä kertaa täytyy katsoa myös uusia tuulia, Pikkujämsä kommentoi Hongan tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä uskoo, että siirto on Pikkujämsälle urallaan oikea askel.

— Elli on omilla taidoillaan ja kovalla työllään ansainnut tämä hienon mahdollisuuden. Toki joukkue kaipaa häntä ensi kaudella, sillä hän on myös mahtava pukukoppipelaaja. Samalla olemme hänen puolestaan todella iloisia.

Örebrolla on tällä hetkellä seitsemän sopimuspelaajaa ensi kaudelle. Pikkujämsän lisäksi seurassa pelaa suomalaisista 22-vuotias hyökkääjä Heidi Kollanen.

Pikkujämsä on saavuttanut myös useita mitaleja lumilautailussa nuorten arvokisoissa. Vuonna 2017 hän nappasi pronssia nuorten MM-kisoissa sekä big airissa että slopestylessä. Nuorten talviolympialaisissa 2016 hän saavutti slopestylessä hopeaa.

Lue myös:

Asiantuntija on pannut merkille ison muutoksen Helmarien esityksissä: "Se luo positiivista luottoa, että lopputulos on loistava"

Lumilautailun MM-mitalisti Elli Pikkujämsä, 19, on odottanut isoja pelejä jalkapallon parissa – naisten EM-karsinnassa unelma toteutuu: "Olen tottunut jännäämään yksin tiukan paikan tullen"

19-vuotias lahjakkuus on edustanut Suomea sekä lumella että nurmella – Elli Pikkujämsä on päättäväinen rämäpää, joka haluaa urheilusta ammatin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat