Räikkönen noussee ensi kaudella eniten kisoja ajaneeksi F1-kuljettajaksi – "Ei se tuo mitään minulle"

F1-sarjan konkarikuljettaja Kimi Räikkönen päättää 17. MM-kautensa tilastonousulla, kun kauden viimeinen gp kisataan sunnuntaina Abu Dhabissa.

Formula 1
Kimi Räikkönen
AFP / Lehtikuva

Kimi Räikköselle, 40, sunnuntai tuo uran 313. gp-startin ja kaikkien aikojen starttitilastossa taakse jää 312 kisan Fernando Alonso.

Räikkösen edellä tilastossa on vielä Rubens Barrichello, joka ajoi vuosina 1993-2011 kaikkiaan 323 gp:tä. Alfa Romeo -tallissa jatkava Räikkönen nousee siis ensi kaudella eniten kisoja ajaneeksi F1-kuljettajaksi.

– Ei se kyllä minulle mitään tuo, Räikkönen mietti ennätyksen suhteen.

– Olen kuitenkin innoissani, että saamme jälleen yrittää (ensi kaudella). Parantaa tästä kaudesta, ottaa oppia siitä mitä olemme tehneet väärin ja nousta vähän lähemmäksi kärkeä. Aika näyttää, miten käy, Räikkönen jatkoi vielä viitaten päättyvään avauskauteensa Alfan ratissa.

Räikkösen ja Alfan kausi on ollut varsin kaksijakoinen: alkukausi sujui suurimmalta osin kohtuullisesti, mutta kesätauon jälkeen koittivat vaikeudet ja Räikkönen taivalsi seitsemän kisaa peräkkäin ilman pisteen pistettä. Viime kisa Brasiliassa kuitenkin toi Räikköselle nelossijan ja tallitoveri Antonio Giovinazzille viidennen sijan.

– Vähän liian myöhään tuli (Brasilian menestys), mutta sellaista se on. Opimme ensi vuotta varten, ja yritämme parantaa silloin.

Räikkönen on nauttinut kauden aikana rauhallisemmasta menosta "edustusvelvoitteiden" suhteen, verrattuna entisen tallinsa Ferrarin hurlumheihin.

– Kilpa-ajamisen ulkopuolisten juttujen kanssa on ollut kiireettömämpää, ja se on mukavaa. Talli sijaitsee vielä hyvin lähellä asuinpaikkaani, ja kaiken tämän matkustamisen kanssa on mukavaa, kun saa hieman lisää aikaa perheen kanssa, Räikkönen kuvaili.

F1:n gp-viikonloput kolmepäiväiseksi lyhentävä uudistus tulee voimaan kaudella 2021. Räikkönen olisi kaivannut muutosta jo pikemmin.

– Nuo lyhyemmät viikonloput pitäisi saada ensi vuodeksi, koska rehellisesti sanoen tänään (torstaina) on täysin turha päivä. Puhumme lähinnä samat jutut, tai ainakin puoliksi samat, jotka puhuimme jo viime kisan jälkeen. Ja samaa puhumme taas huomenna, Räikkönen totesi.

- Tuo (gp-tapahtuman lyhentäminen) on hyvä askel. Ihmisten ei tarvitse olla poissa (kotoa) niin monta päivää ja tapahtumat eivät kustanna niin paljon. Lopetamme ajan haaskauksen.

Lue lisää:

Formula ykkösten ensi kauden kaikki kuljettajapaikat täytetty – 24-vuotias kanadalainen kuninkuussarjaan

Räikkönen ajoi reilun puolen sekunnin päähän kolmannesta sijasta, vaikka tutut ongelmat vaivasivat Brasiliassa – "Pitää ottaa isot kehitysharppaukset ensi kaudelle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat