Hyppää sisältöön

Raimo Helminen TPS:n peräsimeen ensi kaudella – "Mielenkiintoni heräsi heti"

Raimo Helminen on solminut vuoden mittaisen sopimuksen TPS:n kanssa.

Raimo Helmisestä tulee TPS:n päävalmentaja kaudelle 2020–2021. Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigan Turun Palloseura tiedotti perjantaina, että Raimo Helminen ottaa ensi kaudella valmennusvastuun turkulaisseurasta. Helminen siirtyy vuoden mittaisella sopimuksella TPS:n peräsimeen Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta, jonka päävalmentajana hän on joulukuussa käynnistyvissä MM-kilpailuissa.

– Kun TPS otti yhteyttä ja tiedusteli halukkuuttani päävalmentajan pestiin, niin mielenkiintoni heräsi heti. Ei noussut todellakaan karvat pystyyn. Vuoden mittainen sopimus oli minulle mieluisa vaihtoehto, jonka puitteissa hahmottuu varmasti, miten minusta voi olla TPS:lle suurin apu, Helminen totesi TPS:n tiedotteessa.

Komean pelaajauran tehnyt 55-vuotias Helminen kuuluu suomalaisen jääkiekkoilun ikoneihin. Valmentajana Helmisen ura alkoi Tampereen Ilveksen SM-liigajoukkueen apuvalmentajana kaudella 2009–2010. Tämän jälkeen Helminen on toiminut päävalmentajana Ilveksessä sekä Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa pää- ja apuvalmentajan rooleissa.

Apuvalmentajana Helminen on vaikuttanut myös Barys Astanan ja Dinamo Riikan sekä Helsingin Jokerien KHL-joukkueissa. Lisäksi Helminen oli Kazakstanin maajoukkueen apuvalmentaja kevään 2014 MM-kilpailuissa.

HC TPS:n toimitusjohtajan Santtu Jokisen mukaan Helmisen kiinnitys ensi kauden päävalmentajan pestiin on ideaalitilanne molemmille osapuolille.

– Vuoden sopimus sopii täydellisesti uuden TPS:n rakennusvaiheeseen. "Raipe" on tehnyt myös nuorten pelaajien kanssa paljon töitä, mikä tuo TPS:n arkeenkin lisäarvoa. Oman vahvan ja mittavan pelaajauransa myötä uskomme hänellä olevan työkaluja myös meidän kokeneimmille pelaajille, Jokinen selvitti.

Lue myös:

.
.