Suomen hiihtäjät kunnioittavat hienolla eleellä menehtynyttä maajoukkuetoveriaan: "Ruka on ollut yksi Monan parhaista paikoista"

Suomen hiihtäjillä on käsivarsissaan surunauhat perjantain sprinteissä Rukalla.

hiihto
Kerttu Niskanen

Suomen hiihtomaajoukkue hiihtää Rukan maailmancupin avauksessa perjantain sprinteissä kesällä menehtyneen maajoukkuehiihtäjä Mona-Liisa Nousiaisen muistoksi. Hiihtäjillä on käsivarsissaan surunauhat.

Nousiainen muistetaan etenkin kovana sprinttihiihtäjänä. Hän on edellinen suomalainen naishiihtäjä, joka on voittanut maailmancupissa sprintin. Nousiainen oli Liberecin perinteisen sprintissä ykkönen tammikuussa 2013.

– Sovittiin jo aikaisemmin, että kunnioitetaan täällä Monaa. Ruka on ollut yksi Monan parhaista paikoista. Perinteisen sprintti sopi Monalle loistavasti. Halusimme sitten tänään kunnioittaa ja muistaa Monaa, Kerttu Niskanen kertoi sprinttikarsinnan jälkeen Yle Urheilulle.

Yhteensä neljä suomalaisnaista eteni karsinnasta 30 parhaan erävaiheeseen iltapäivälle.

Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena kahdeksas. Kerttu Niskanen oli 20:s, Katri Lylynperä 26:s ja Anne Kyllönen 28:s.

– Lunta tulee. Lähdössä sanottiin, että pitää hiihtää kakkoslatua. Sitä hiihtää kaikki. Viimeisessä nousussa en voinut kuitenkaan ottaa sitä, koska kiinalainen tyttö oli edessä. Piti mennä niin sanotusti umpihangen kautta, Niskanen kuvaili dramaattista hetkeään karsinnassa.

– Ajattelin, että siihen meni jatkopaikka. Onneksi ei kuitenkaan jatkopaikka kaatunut. Olen tyytyväinen, että menin jatkoon.

Suomalaisista jatkosta putosivat viime viikonloppuna Rovaniemellä Suomen cupin sprintin voittanut Johanna Matintalo, Laura Mononen, Andrea Julin ja Anni Alakoski.

Perinteisen sprintin erävaihe alkaa TV2:ssa ja Yle Puheella kello 13.25.

Kaikki Ylen urheilutarjonta löytyy helposti yhdestä paikasta, Urheilu-Areenasta. Areenan laajasta urheilukattauksesta pääset nauttimaan parhaiten osoitteessa yle.fi/urheiluareena tai lataamalla Areena-sovelluksen.

Hurjaa hiihtodraamaa, norjalaisjuhlia ja hieno suomalaisonnistuminen – lue raportit Rukan maailmancupin avauspäivästä ja katso tulokset

Lue lisää:

Pärmäkoski sprintin karsinnan kahdeksas – ruotsalaisille kovia pettymyksiä

Hiihdon kuninkuussarja Ski Classics pysyy Ylen kanavilla – ensimmäinen suora lähetys heti perjantaina

Miten Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski pärjäävät jännittävässä bonustaistossa? Pitkään kaivattuun suomalaisjuhlaan luottoa – tässä ovat Sami Jauhojärven odotukset Rukan avaukseen

Hiihtoväki järkyttyi entisen maajoukkuehiihtäjän kuolemasta: "Hän pyrki siihen, että asiat menevät aina parempaan suuntaan"

Maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen on kuollut

Huippuhiihtäjät muistelevat Mona-Liisa Nousiaista – Krista Pärmäkoski: "Kiitos, että sain olla ystäväsi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat