Pärmäkosken tappio pisti asiantuntija Jauhojärven silmään: Kova ratkaisu saattoi johtaa heti pettymykseen – "Ei ollut riittävästi röyhkeyttä"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärven mukaan Krista Pärmäkosken suorituksessa saattoi näkyä kesän poissaolo maajoukkueesta.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Katso Krista Pärmäkosken kisa Rukan sprintissä!

Suomen hiihtäjien menestyssaldo jäi nihkeäksi maailmancupin avauksessa Rukalla sprinteissä. Suomesta parasta vauhtia piti kokonaisuudessaan Joni Mäki 11. sijallaan, mutta tällä kertaa finaalipaikat jäivät saavuttamatta.

Naisissa kovin oli Anne Kyllönen 24. sijallaan. Krista Pärmäkoski putosi kisasta jo ensimmäisen erän jälkeen.

Pärmäkosken tilanne on puhuttanut paljon, sillä väsymystä valitellut suomalaistähti putosi viime viikonloppuna Rovaniemen Suomen Cupissa jo välierissä. Tällä kertaa Pärmäkoski taipui sprintille ominaisessa tiukassa tönimistaistossa. Kisaajat kamppailevat paremmasta liukkaasta ladusta lumisella radalla.

Yle Urheilun asiantuntijan Sami Jauhojärven mukaan Rukalla näkyi ehkä Pärmäkosken kovan ratkaisun vaikutukset. Pärmäkoski päätti valmistautua tähän kauteen maajoukkueen ulkopuolella.

– Naisilla ei ollut sen näköistä hiihtoa, että taisteltaisiin finaalipaikoista. Ei myöskään Kristalla, Jauhojärvi toteaa.

– Pisti silmään, että muilla maajoukkuenaisilla taktinen osaaminen oli kehittynyt. He uskalsivat pitää oman paikkansa. He eivät nostaneet ylös selkäänsä ja antaneet paikkaansa. Kristalla kävi puolestaan peräkurvissa niin, että ei ollut riittävästi röyhkeyttä. Tai oli ehkä riittävän iso vastus. Oli pakko pakitella luistamattomalle kaistalle. Taktisessa puolessa näkyi ehkä, että Pärmäkoski on harjoittelut kesän yksin.

Suomen sprinttitykki Ristomatti Hakola lähti perjantaihin koviin odotuksin. Hän haki uransa ensimmäistä palkintokorokepaikkaa todella monen neljännen sijan jälkeen. Vähintään finaalipaikka oli tähtäimessä. Mutta Hakola kärsi suksien pito-ongelmista.

Joni Mäeltä oli ihan hyvää hiihtämistä. Harmittavasti Juho Mikkonen ei päässyt aikavertailusta välieriin. On kuitenkin positiivista, että Mikkonen hiihti karsinnoista jatkoon. Se ei ole hänelle arkipäiväistä, Jauhojärvi toteaa.

Ylipäätänsä Jauhojärvi kuvaili Suomen tuloksia niin, että “patarouva jäi omaan pakkaan.” Norjassa juhlittiin, kun miehissä Johannes Hösflot Kläbo ja Pål Golberg veivät Norjaan kaksoisvoiton. Naisissa ykkönen oli myös norjalainen Maiken Caspersen Falla.

– Tämähän ei yllätä. Norjassa on tiukka taistelu kisapaikoista maailmancupiin. On pakko olla hyvässä kunnossa heti avausviikonloppuina, että pääsee kiertämään cupia, Jauhojärvi sanoo.

Lue lisää:

Rukalla hämmentävä varaslähtöshow! Mummoaan hitaammin hiihtänyt Hakola kritisoi kovasti uutta keksintöä: "Ei ihme, että pojat lähti pois"

Krista Pärmäkoski hävisi käsikynkässä Rukalla! Suomalaistähden maailmancup-kaudelle karu alku: "Harmittaa ihan hirveästi"

Norjan supertähti Kläbo otti häkellyttävän sprinttivoiton: "Muut näytti laittaneen pakin päälle" – Iivo Niskanen harmitteli kiltteyttään

Suomen hiihtäjät kunnioittavat hienolla eleellä menehtynyttä maajoukkuetoveriaan: "Ruka on ollut yksi Monan parhaista paikoista"

Norjassa ja Ruotsissa tehtiin kova ratkaisu hiihtäjien somekuvista – omilla kuvillaan kohauttanut Anita Korva aikoo jatkaa samalla tavalla: "Tämä on aika naurettavaa"

Hurjaa hiihtodraamaa, norjalaisjuhlia ja hieno suomalaisonnistuminen – lue raportit Rukan maailmancupin avauspäivästä ja katso tulokset

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat