Suora

  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Huippukuntoista Iivo Niskasta on ihasteltu Norjassa – myös Venäjän supertähti Bolshunov kehuu suomalaistähteä: “Iivosta on tullut vahvempi"

Kovimmat kansainväliset kilpakumppanit ovat todistaneet Iivo Niskasen kehitystä kohti monipuolista hiihtolatujen kuningasta.

hiihto
Iivo Niskanen
Tomi Hänninen

Suomen hiihdon supertähti Iivo Niskanen kisaa lauantaina Rukan maailmancupissa paraatimatkallaan 15 kilometrin perinteisellä.

Niskanen on ollut huippuiskussa heti alkukaudesta Suomessa pidetyissä kisoissa. Olympiavoittaja ja maailmanmestari on nostanut myös harjoitustunnit ennätykselliselle tasolle.

Niskasen tilanne ei ole jäänyt huomaamatta hänen kilpakumppaneiltaan. Norjan supertähti Johannes Hösflot Kläbo on katsonut Niskasen hiihtoja alkukaudesta.

– Uskon, että Iivo on vahva tälläkin kaudella. Hän näyttää olevan kunnossa. Iivo on ollut nopeampi alkukaudella. Hän on ottanut askeleita eteenpäin, Kläbo kehuu.

– Luulen, että Iivo on todella vahva tänä viikonloppuna. On mielenkiintoista ja kivaa katsoa, mihin kamppailussa päädytään.

Perjantaina Kläbo otti omansa sprintissä ykköstilallaan ja nollas viime kauden floppauksen, kun Kläbo lopetti liian aikaisin hiihtämisen ja menetti varman voittonsa.

– Valmistautuminen kauteen on mennyt hyvin. Olen ollut paljon kotona ja tehnyt rakastamiani asioita, Kläbo iloitsee.

Johannes Hoesflot Klaebo, Johannes Kläbo, Ruka 2019

Vapaan hiihtotavan kehittyminen kiinnostaa

Viime kaudella MM-kultaa yhdistelmämatkalla voittanut toinen norjalainen Sjur Röthe pitää Niskasta vastaan kamppailua mukavana. Hän odottaa tiukkaa kamppailua Niskasta vastaan.

Suomalaistähti on linjannut tälle kaudelle kovan tavoitteen: Normaalimatkojen cupin voiton. Lisäksi Niskanen tavoittelee menestystä myös kokonaiscupin puolella, mutta se vaatisi menestystä sprintissä.

Perjantaina sprintissä Niskanen valitteli kiltteyttään. Hän teki omasta mielestään taktisesti huonoja valintoja. Niskanen oli lopulta 14:s.

Röthe paljasti, että hän on seurannut Niskasta ennen Rukaa. Röthe kehui Niskasen perinteisen vauhtia ennen lauantain kisaa.

– Saamme nyt viikonloppuna pientä tietoa siitä miten hyvä hän on sprinteissä. Perinteinen voi sopia hänelle ihan hyvin, ja vapaa hiihto on varmaan mennyt eteenpäin. On mielenkiintoista nähdä, onko se kehittynyt niin paljon,että hän voi taistella maailmancupin kokonaisvoitosta, Röthe pohti.

Viime kaudella Kläboa vastaan kakkoseksi kokonaiscupin kristallipallokilvassa jäänyt venäläinen Aleksandr Bolshunov kehui Rukalla myös lyhyesti Iivo Niskasta.

– Hänestä on tullut vahvempi tälle kaudelle, Bolshunov sanoi.

Kamppailua Kläboa vastaan Bolshunov kommentoi ympäripyöreämmin.

– Saa nähdä. Mennään taistelemaan ja katsotaan, miten käy, Bolshunov kommentoi.

Oman tilanteensa venäläinen summasi mielenkiintoisesti.

– Valmistautuminen on ollut erilaista. Minulla on ollut vähemmän motivaatiota, kun ei ole arvokisoja, Bolshunov mietti.

Lue lisää:

Paha moka! Ruotsalaiselle tuomittiin varaslähtö, vaikka Ristomatti Hakola oli syyllinen – tuomaristo pelastui käsittämättömällä tavalla

“Ei tässä ole mitään järkeä” – tulistunut Suomen päävalmentaja latasi rajua tekstiä Rukan maailmancup-avauksesta

Pärmäkosken tappio pisti asiantuntija Jauhojärven silmään: Kova ratkaisu saattoi johtaa heti pettymykseen – "Ei ollut riittävästi röyhkeyttä"

Rukalla hämmentävä varaslähtöshow! Mummoaan hitaammin hiihtänyt Hakola kritisoi kovasti uutta keksintöä: "Ei ihme, että pojat lähti pois"

Norjan supertähti Kläbo otti häkellyttävän sprinttivoiton: "Muut näytti laittaneen pakin päälle" – Iivo Niskanen harmitteli kiltteyttään

Suomen hiihtäjät kunnioittavat hienolla eleellä menehtynyttä maajoukkuetoveriaan: "Ruka on ollut yksi Monan parhaista paikoista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat