"En tiedä, mikä h***etti mättää" – rajusti avautunut Suomen yhdistetyn tähti jättää maailmancupin kesken

Suomen yhdistetyn kärkinimien tuska jatkuu Rukalla maailmancup-kauden avauksessa.

urheilu
Eero Hirvonen
Eero Hirvonen on ollut vaikeuksissa Rukalla.Tomi Hänninen

Suomen yhdistetyn nuori lupaus Eero Hirvonen joutui pettymään Rukan maailmancupissa toista kertaa peräkkäin, kun hän hyppäsi HS142-mäestä 103,5 metriä.

Hirvonen oli todella pettynyt hyppynsä jälkeen.

– Minkäs tälle tekee, Hirvonen tuhahti Ylen haastattelussa.

– Häviämme vauhdeissa niin paljon, että pitää olla aika seppä pystyäkseen jonkinlaisen hypyn tekemään. En tiedä, mikä h***etti mättää. Tulee puolitoista tai kaksi kilometriä tunnissa vauhdeissa turpaan. Mäkipuolella on yhdistetyssä niin kova taso tällä hetkellä, että tällaisella hyppäämisellä on ihan turha taistella täällä.

Hirvonen ei omien sanojensa mukaan aiokaan enää kisata sunnuntaina Rukalla, vaikka oli perjantaina hiihtoladulla koko kisaporukan nopein. Lauantaina hän vielä hiihtää 10 kilometriä.

– Eiköhän tämä viikonloppu ole sitten tässä. Käyn treenikisana hiihtämässä vielä tänään tuon kisan alta pois. Sitten lähden treenaamaan. Turha tässä on pyöriä, Hirvonen sanoo.

Yle Urheilun asiantuntija Tommi Nikunen pitäisi Hirvosen poissaoloa sunnuntailta järkevänä päätöksenä.

– Näkee, että mikään ei toimi jostain syystä. Vauhdin löytyminen on monesta asiasta kiinni. Se riippuu puvusta, hyppyasennosta, suksien profiilista ja näin poispäin. Paljon on vielä tehtävää. Hyppy on kauhean kontrolloidun näköistä, Nikunen sanoo.

Perjantain kisassa Hirvonen hyppäsi Rukan mäestä vielä 115 metrin hypyn. Toisenkaan yhdistetyn maajoukkueen kärkinimen Ilkka Herolan hyppääminen ei sujunut lauantaina. Herola ponnisti 115 metriä, kun eilen samasta mäestä tulos oli 127,5 metriä.

– Ei ole oikeastaan mistään kotoisin hyppääminen. En tiedä, mikä siinä maksoi. Periaatteessa mikään ei tuntunut erilaiselta, mutta on tuo hyppääminen auttamatta pihalla. Yritetään huomenna uudestaan, Herola sanoi.

Herola kieltää, että olisi jännittänyt hyppäämistä erityisen paljon.

– Oli ihan perustilanne. En mene sen taakse. Jotain pitäisi tehdä eri tavalla, Herola totesi.

Herola on mäkiosuuden jälkeen 31:s ja 3 minuuttia sekä 21 sekuntia perässä kisaa johtavaa Jarl Magnus Riiberiä. Hirvonen on 39:s ja lähtee ladulle 4 minuuttia sekä 27 sekuntia Riiberin jälkeen.

Suomen paras on Leevi Mutru 28. sijalla. Hän on 3 minuuttia ja 14 sekuntia takana kärkeä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

“Ei tässä ole mitään järkeä” – tulistunut Suomen päävalmentaja latasi rajua tekstiä Rukan maailmancup-avauksesta

Neloisvoitto! Norjalaiset aloittivat yhdistetyn maailmancupin mykistävällä ylivoimalla – Herola tyytyväinen avaukseensa: "Hyppäämiseen tulee kymmenen metriä lisää pienillä jutuilla"

Rukalla upea suomalaispäivä! Lue raportit ja tulokset talviurheilulauantaista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat