Krista Pärmäkosken äiti jännitti ennätyksellisen paljon palkintosijataistoa – asiantuntija Jauhojärvi hehkutti suomalaistähden uskallusta kovassa paikassa

Väsynyt Krista Pärmäkoski on toipunut huippuiskuun. Sen osoitti hieno kakkossija Rukan 10 kilometrin perinteisen kisassa.

hiihto
Krista Pärmäkoski

Krista Pärmäkoski otti komean kakkossijan Rukalla maailmancup-kauden ensimmäisessä normaalimatkojen kisassa. Vain Norjan hirmu Therese Johaug oli nopeampi. Ero oli 30,1 sekuntia.

Pärmäkosken ympärillä on pyörinyt paljon kysymysmerkkejä ennen kauden alkua. Viime viikon sunnuntaina Pärmäkoski romahti pahasti Rovaniemen Suomen cupin sprintissä. Hän jäi omassa välierässään peräti viimeiseksi. Perjantaina Pärmäkoski taipui tuuppimistaistelussa Rukan maalmancup-sprintissä ja putosi ennen välieriä.

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi tiesi kertoa, että Pärmäkosken romahdus johtui vain kovasta harjoittelusta johtuneesta väsymyksestä.

– Nyt on uskallettu levätä ennen Rukaa ja se tuottaa tulosta, Jauhojärvi iloitsi.

Kisaan Pärmäkoski lähti yhtä paikkaa aiemmin kuin Johaug. Norjalaistähti kiri suomalaisen matkan varrella. Pärmäkoski kertoi Yle Urheilulle kisan jälkeen, että olisi voinut mennä Johaugista ohikin tasaisilla osuuksilla. Mutta suomalainen päätti pysyä peesissä. Pärmäkoski myönsi, että hän hyötyi peesistä.

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila piti myös Pärmäkosken suoritusta hienona.

– Vaikka Krista hyötyikin peesistä, hiihto oli häneltä oma suoritus. Krista olisi hiihtänyt samaa vauhtia ilman Johaugin peesiäkin, Lassila sanoi.

Rukalla paikan päällä olivat myös Pärmäkosken vanhemmat. He jännittivät kovasti tyttärensä suoritusta.

– Täällä on helpompi katsoa kuin kotona televisiosta. Pystyy huutamaan ja kannustamaan, isä Ari Lähteenmäki huokaisi.

– Ei ole koskaan jännittänyt näin paljoa paikan päällä seuratessa. Oli todella tiukka kisa. Ihan loppuun asti sai jännittää, kun lopussa tuli vielä kovia hiihtäjiä, äiti Kirsi Lähteenmäki sanoi.

Kukaan ei kuitenkaan pystynyt uhkaamaan Pärmäkosken kakkossijaa. Kolmanneksi hiihtänyt Venäjän Natalia Neprjajeva jäi Pärmäkoskesta 13,3 sekuntia.

Vanhemmilla oli myös kova usko siihen, että viime kautta hallinnut Therese Johaug pystyttäisiin vielä päihittämään tällä kaudella. Pärmäkoski nousi nyt Rukan kakkossijalla Johaugin kovaksi haastajaksi ainakin perinteisen normaalimatkoilla.

– Kyllä Johaug on lyötävissä. Toivoa on, että joku lyö hänet. Joku muu sitten, jos ei Krista, Ari Lähteenmäki sanoi.

Lue lisää:

Krista Pärmäkoski kiitti suomalaisyleisöä ja täräytti: Therese Johaugin voittaminen on mahdollista – "Piti ottaa tovi happea maalissa"

Krista Pärmäkoski upeasti toinen Rukalla! Vain Therese Johaug nopeampi: "Pysyin aika näppärästi perässä" – katso kohokohdat

Rukalla upea suomalaispäivä! Lue raportit ja tulokset talviurheilulauantaista

Huippukuntoista Iivo Niskasta on ihasteltu Norjassa – myös Venäjän supertähti Bolshunov kehuu suomalaistähteä: “Iivosta on tullut vahvempi"

Pärmäkosken tappio pisti asiantuntija Jauhojärven silmään: Kova ratkaisu saattoi johtaa heti pettymykseen – "Ei ollut riittävästi röyhkeyttä"

Krista Pärmäkoski hävisi käsikynkässä Rukalla! Suomalaistähden maailmancup-kaudelle karu alku: "Harmittaa ihan hirveästi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat