Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Krista Pärmäkoski kiitti suomalaisyleisöä ja täräytti: Therese Johaugin voittaminen on mahdollista – "Piti ottaa tovi happea maalissa"

Krista Pärmäkoski kertasi kovaa vetoaan kakkoseksi maailmancup-kauden ensimmäisellä normaalimatkalla.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski oli mainio lauantaina Rukalla perinteisellä 10 kilometrillä.Tomi Hänninen

Krista Pärmäkoski pääsi kakkossijansa myötä myös suuren pyöritykseen: Kukituksiin ja kansainväliseen lehdistötilaisuuteen.

Pärmäkoski veti alkuviikon kevyemmin, kun koki itsensä väsyneeksi välieriin päättyneen Rovaniemen Suomen cupin jälkeen. Se tuottikin tulosta. Pärmäkoski kepitti muut paitsi Therese Johaugin selvästi. Venäläinen Natalia Neprjajeva jäi reilun 14 sekunnin päähän.

– En ollut missään vaiheessa huolissani. Totta kai niitä epätoivon hetkiä tulee, mutta kun tietää, mikä se harjoituskuorma siellä takana on, niin ei ole vielä olla murheissaan, Pärmäkoski kertasi lehdistölle valmistautumistaan Rukalle.

Rukalla kisaa seurasi paljon Pärmäkosken kannattajia. Äiti kertoi Ylelle, kuinka oli jännittänyt ennätyksellisen paljon paikan päällä. Pärmäkoski kiitti kannattajiaan.

– Täällä on hyvä kannustus. Nousut olivat täynnä porukkaa, niin se siivitti eteenpäin. Siitä on iso apu, että ladun varteen on löytynyt porukkaa, Pärmäkoski sanoi.

Krista Pärmäkoski
Tomi Hänninen

Pärmäkoski lähti tähän kauteen poikkeuksellisista lähtökohdista. Hän harjoitteli kesän maajoukkueen ulkopuolella. Perjantain heti avauserään päättyneen sprintin ja viime viikonlopun Rovaniemen Suomen cupin romahduksen jälkeen varmasti jokunen on epäillytkin Pärmäkosken kovaa ratkaisua.

– Epäilijöitä riittää aina, vaikka olisi maajoukkueen mukanakin. Ehkä tästä jonkinlainen näpäytys tuli niille, Pärmäkoski kuittasi.

Therese Johaug hallitsi viime kaudella hiihtoa ja näytti jälleen huippukuntonsa heti Rukalla normaalimatkojen avauksessa. Eroa Pärmäkoskeen kertyi 30 sekuntia. Suomalaistähti uskoo, että tällä kaudella norjalainen on lyötävissä.

– Thereseä suosivat ladut, missä on ylämäkiä. Helpommat ladut ovat vahvuuksiani. Menin tasaisella jopa kovempaa kuin Therese. Uskon, että Theresen lyöminen on mahdollista. Erot tasoittuvat kauden mittaan, Pärmäkoski sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Pärmäkoski muisteli lehdistötilaisuudessa, että Johaug kävi onnittelemassa rehdisti kisan jälkeen.

– Ei ole hirveästi muistikuvia. Piti ottaa tovi happea maalissa ja kävin onnittelemassa sen jälkeen, Pärmäkoski kertasi vielä kovan urakan päätteeksi.

Lue lisää:

Krista Pärmäkoski upeasti toinen Rukalla! Vain Therese Johaug nopeampi: "Pysyin aika näppärästi perässä" – katso kohokohdat

Krista Pärmäkosken äiti jännitti ennätyksellisen paljon palkintosijataistoa – asiantuntija Jauhojärvi hehkutti suomalaistähden uskallusta kovassa paikassa

Rukalla upea suomalaispäivä! Lue raportit ja tulokset talviurheilulauantaista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat