Johaug dominoi ylämäessä sprinttivauhdilla – Ruotsin kohuttu suurlupaus ei onnistunut, mutta Suomen tähdet uskovat yllätysvoittoihinkin: "Varmaan oli nuorella tytöllä jännitystä"

Therese Johaug oli Rukan kympillä jälleen ylivoimainen. Mutta ei liian ylivoimainen, uskovat suomalaishiihtäjät.

hiihto
Therese Johaug
Tomi Hänninen

KUUSAMO. Therese Johaug oli viime talvena normaalimatkoilla ylivoimainen ja samaa häneltä odotetaan tällä kaudellakin. Johaug yllätti Rukalla jo perjantaina hiihtämällä sprintissä alkueriin, mutta lauantain 10 kilometrin perinteisen kisassa hänen vauhtinsa oli jälleen ylivoimaista.

Mutta oliko Johaug niin ylivoimainen kuin odotettiin? Toiseksi tullut Krista Pärmäkoski hävisi hänelle 30 sekuntia.

– Ei se puoli minuuttia ole paljon tai valtava ero. On se joskus ollut enemmänkin, Kerttu Niskanen totesi kisan jälkeen ja sanoi, että Pärmäkoskella sattui hyvä tuuri, kun pääsi Johaugin peesiin.

Anne Kyllösen ja Johanna Matintalon mielestä Johaugin vauhti oli odotettua, eikä hänen voittonsa selkeällä marginaalilla yllättänyt ketään.

– Vielä kun on tällainen latu, jossa hän on aina todella hyvä, hän pystyy tekemään eroa muihin, Kyllönen sanoi ja naurahti:

– Hän menee niin omaa vauhtiaan, jos on nousuja, että se on meille muille varmaan sprinttivauhtia.

Neljä kilometriä Johaugin peesissä hiihtänyt Pärmäkoski tosin oli tänään sitä mieltä, että hän pystyi hiihtämään Johaugia kovempaa tasaisilla pätkillä. Norjalainen taas meni kovempaa nousuissa.

– Se oli meille hyvä kombo, että roikuin perässä. Yllätyin tosin, ettei Therese mennyt minusta jo ensimmäisellä kierroksella ohi.

Therese Johaug
Therese Johaug on suomalaishiihtäjien mielestä voitettavissa.Tomi Hänninen

Kerttu Niskanen on Johaugin kanssa samaa ikäluokkaa ja on hiihtänyt hänen kanssaan jo nuorten kisoista lähtien. Hän arvostavansa ja ihailevansa kilpakumppaniaan, mutta uskoo, että Johaugkin on voitettavissa.

– Tietenkin riippuu kenen kannalta hän on voitettavissa, Niskanen nauroi.

Yksi ehdokas Johaugin voittajaksi on Ruotsin vasta 20-vuotias Frida Karlsson. Ennen Rukan kisoja etenkin ruotsalaismediassa povattiin, että Karlsson voisi kukistaa Johaugin. Lauantaina Rukalla Karlsson ei onnistunut haastamaan Johaugia, sillä hän oli vasta 11:s. Suomalaishiihtäjät uskovat kuitenkin, että Karlsson nousee vielä tällä kaudella.

– Varmaan oli nuorella tytöllä vielä jännitystä näin isoissa karkeloissa. Mutta uskon, että Frida tulee hiihtämään kovaa, Pärmäkoski sanoi.

Matintalon mielestä Karlsson sortui hänellekin tuttuun virheeseen eli omaan tasoon nähden liian kovaan vauhtiin.

– Hän nousee vielä kauden aikana vähän paremmalla ja tasaisemmalla vauhdinjaolla. Vaikka Therese oli tänään taas omaa luokkaansa, niin en vetäisi tästä sellaisia johtopäätöksiä, että hän olisi tänä talvena voittamaton, Matintalo totesi.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski upeasti toinen Rukalla! Vain Therese Johaug nopeampi: "Pysyin aika näppärästi perässä" – katso kohokohdat

Krista Pärmäkosken äiti jännitti ennätyksellisen paljon palkintosijataistoa – asiantuntija Jauhojärvi hehkutti suomalaistähden uskallusta kovassa paikassa

Krista Pärmäkoski kiitti suomalaisyleisöä ja täräytti: Therese Johaugin voittaminen on mahdollista – "Piti ottaa tovi happea maalissa"

Niskanen jyräsi ylivoimaiseen voittoon Rukalla! Rakettimies Kläbo jäi nuolemaan näppejään – "Aivan loistava tunnelma"

Elä uudelleen Iivo Niskasen upea voitto! Suomalaistähti lietsoi yleisöä Rukan maalissa: "Hän on taas kuningas"

Iivo Niskanen puhui hämmentävästi voiton jälkeen – asiantuntija Jauhojärvi selittää, mistä on kyse

Iivo Niskanen löi muut huiput tajuttomalla repäisyllä! Yleisö hurrasi suoraa huutoa, äiti itki ja Norjan supertähdet äimistelivät: “Kukaan ei välitä meistä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat