Jalkapallon EM-kisojen lohkot ovat selvillä! Huuhkajien historiallinen EM-kisamatka alkaa Kööpenhaminasta, Suomi arvottiin B-lohkoon

Jalkapallon EM-kisojen 2020 lohkot arvottiin lauantaina Bukarestissa.

Suomi pelaa EM-kisoissa Pietarin ja Kööpenhaminan lohkossa. Kuva: AOP

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen lohko kesäkuussa käynnistyvään jalkapallon EM-turnaukseen on selvillä.

Huuhkajat arvottiin lauantaina Bukarestissa B-lohkoon, missä sen kanssa pelaavat kisaisäntä Tanskan ja Venäjän lisäksi Belgia.

Ottelut pelataan Pietarissa ja Kööpenhaminassa.

Maailmanlistan kärkipaikkaa pitelevä Belgia hoiti karsintansa puhtaalla pelillä. MM-pronssimitalistin maaliero EM-karsinnoissa oli murskaava: Belgia iski 40 maalia, mutta päästi taakseen vain kolme osumaa.

Myös Venäjä hoiti EM-karsinnat mallikkaasti: ainoat tappionsa se koki juurikin Belgiaa vastaan. MM-kotikisoissaan puolitoista vuotta se pudotti muun muassa Espanjan, ja taipui vasta puolivälierässä MM-hopeamitalisti Kroatille rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

Tanska pelasi EM-karsinnoissa neljä tasapeliä, mutta tappioita sille ei kertynyt yhtä ainoata. Sveitsi onnistui keräämään kuitenkin pisteen enemmän, joten tanskalaisten kohtaloksi jäi lohkon kakkospaikka. Tanska löytyy tällä hetkellä Fifa rankingin sijalta 16.

Suomi avaa EM-kisat Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa 13.6. Venäjän se kohtaa 17.6. Pietarissa ja Belgian niin ikään Pietarissa 22.6.

Jalkapallon EM-kisat pelataan 12.6.–12.7.2020. EM-kisojen 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kisat pelataan 12 eri maassa. Yle välittää kisat kanavillaan.

Lue myös: