Kova lohko EM-kisoihin ei harmittanut Huuhkajien päävalmentajaa – Markku Kanerva hehkutti historiallista tilaisuutta: "Fantastinen show"

Huuhkajat avaa jalkapallon EM-kisat 13.6. Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan.

Markku Kanerva oli tyytyväinen Huuhkajien lohkoon. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva oli tyytyväinen Huuhkajien lohkoon EM-lopputurnauksessa. Suomi arvottiin Bukarestissa lauantaina B-lohkoon, missä se pelaa Venäjää, Tanskaa ja Belgiaa vastaan Pietarissa sekä Kööpenhaminassa.

– Kaksi vaihtoehtoa oli etukäteen ja nyt pääsimme B-lohkoon. Ihan hyvältä se maistuu, Kanerva kommentoi Yle Urheilulle tuoreeltaan Bukarestista.

Suomen kohtalo ratkesi, kun Wales arvottiin A-lohkoon neljäntenä joukkueena. Kanerva myönsi toivoneensa B-lohkoa kolmen joukkueen jo selvittyä.

– Ennakoin, että A-lohkoon Italian lisäksi voisi tulla Sveitsi ja Ruotsi. Sveitsi siihen tuli ja sitten siihen tuli Turkki. Vähän makuasia. Siinä vaiheessa ajattelin, että Kööpenhaminan ja Pietarin lohko olisi kiva ottaa. Kuten aiemminkin olen sanonut, lähinnä logistiset jutut ovat hyvät. Ei tule paljoa reissaamista.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueelle historiallista lohkoarvontaa Kanerva piti hienona tilaisuutena.

– Kun katsoi lavallekin, siellä oli jalkapallolegendoja ja oli meritoituneita valmentajia. Isojen poikien seurassa ollaan. Ihan fantastinen show, upea esitys.

"Koulutushommat" pitävät kiireisenä

Vaikka päävalmentaja johdatti Huuhkajat läpi EM-karsintarupeaman, ei hektisen kuukauden jälkeen ollut luvassa lepoa.

– Tässä on vähän muita hommia, koulutushommia ja näin pois päin. Sitten alkavat valmistelut, jotka ovat jo joissain määrin alkaneet. On scouttausohjelman tekemistä ja valmistavien ystävyysottelujen sopimista. Toivottavasti joulukuun puolivälin jälkeen ehtisi vetää vähän henkeä, Kanerva tuumi.

Päävalmentaja oli jo ehtinyt tutustua mahdollisiin vastustajiin, eikä edes maailmanlistan ykköspaikkaa pitelevä Belgia tuntunut mahdottomalta vastustajalta.

– Jos mietitään Belgiaa, Hans Backen aikana pelasimme 1–1. Se oli meiltä erinomainen peli. Tanskasta ja Venäjästä ei ole lähituntumaa, mutta teemme huolelliset valmistelut ja niiden perusteelta toimivat ottelusuunnitelmat.

Suomi avaa jalkapallon EM-kisat 13.6. Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan. Venäjää vastaan se pelaa keskiviikkona 17.6. ja Belgiaa vastaan 22.6.

Jalkapallon EM-kisat pelataan 12.6.–12.7.2020. Yle välittää kisat kanavillaan.

Lue myös: