Hyppää sisältöön

Ässät yllätti Satakunnan herruuspelissä Lukon – JYP otti revanssin KalPasta

Porin Ässät teki työstöretken Liigassa Raumalle, JYP otti puolestaan nopean revanssin KalPasta.

Tommi Taimi, Ässät Kuva: Tomi Hänninen

Ässät teki lauantaina tempun, jota aniharvat pitivät ennakkoon mahdollisena: viime aikoina pahasti rämpinyt porilaisjoukkue voitti Satakunnan herruuskamppailussa Raumalla Lukon peräti 5-2.

– Parempi joukkue voitti, ja paino on sanalla joukkue. Tämä on vielä joukkueurheilua. Sen kanssa meillä on vielä työstämistä, Lukon päävalmentaja Pekka Virta tuskaili ottelun jälkeen.

– Tiesimme, että vastaan tulee tiivis ja yhtenäinen ässälauma. Ensimmäisessä erässä se vielä muistettiin, mutta ensimmäinen ongelma tuli Ässien tehdessä ensimmäisen maalin. Meillä se ei sopinut kaikille, mutta Ässät sen sijaan piti pelisuunnitelmansa, tiivisti Virta.

Raumalla edettiin tasatahtiin aina 2-2 tilanteeseen saakka, mutta sen jälkeen kaukalo oli Ässien värien mukaisesti punamusta. Tommi Taimi vei vieraat ensimmäisen kerran johtoon toisen erän lopulla.

Kolmannessa erässä Ässät meni menojaan Aleksi Rekosen ja Tylor Spinkin maaleilla. Lukon selkäranka taittui lopullisesti, kun Tarmo Reunasen reilut kolme minuuttia ennen loppua viimeistelemä kavennusosuma hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

– Tämä oli meiltä parasta lätkää pitkiin aikoihin ja voitto oli ansaittu palkinto kovasta työstä. Kurinalaisuus, kamppailu ja tempo ratkaisivat, Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin ynnäsi.

19-vuotias hyökkääjälupaus Lenni Killinen teki Ässille 1+1 pistettä. Seitsemästä edellisestä pelistään kuusi hävinnyt Ässät ohitti sarjataulukossa Pelicansin ja kipusi 12:nneksi.

JYP katkaisi orastavan tappioputkensa

JYP otti revanssin KalPasta lauantaina kotikaukalossa kärsittyään perjantaina Kuopiossa tappion. Hurrikaanipaidat veivät voiton maalein 4–1.

Ottelun voittomaalin iski Petrus Palmu läpiajosta. JYP-hyökkääjä karkasi yhteensä kolmesti KalPa-vahti Samu Perhosta vastaan.

– Ihan hyvä maku jäi voitosta. Itse voisi olla vähän tehokkaampi, mutta ei se toisaalta aina voi kiekko mennä sisään. Pitää vähän vissiin harjoitella ja kokeilla rennommin. Onneksi sain yhden tehtyä, Palmu summasi.

Pirteän syksyn pelannut sarjakolmonen JYP oli kärsinyt kaksi tappiota ennen lauantain kohtaamista, mutta korjasi nyt kurssinsa komeasti. Tiukassa kamppailussa JYP oli tehokkaampi maalipaikoissa.

– On se (tappioputken katkaiseminen) toki tärkeää. Ei niitä auta silti liikaa miettiä. Peli on tärkeintä, että miten voitetaan ja miten hävitään. Välillä tulee voittoja ja välillä tappioita, Palmu sanoi.

– Ei siinä auta kiukustua. Välillä tulee huonompia pelejä. Otimme eilen yhden erän verran jäähyjä. Siitä kaveri sai draivin päälle. Se oli aika selkeä homma siltä osin. Piti olla henkisesti vahvempi ja siinä onnistuttiin tänään hyvin.

JYPille onnistuivat Palmun lisäksi Robert Rooba (1+1), Jarkko Immonen sekä tyhjiin maalannut Jani Tuppurainen (1+1).

KalPan ainokaisen viimeisteli komean sommitelman jälkeen Kai Kantola.

Päivän muut ottelut Kärpät-SaiPa ja Tappara-HIFK päättyvät myöhemmin.

Lue myös:

.
.