Hyppää sisältöön

HIFK:lta väkevä päätös ottelukimaralle – Kärpät ja Tappara nurin vuorokaudessa

HIFK:n jaloissa ei painanut, vaikka joukkue pelasi lauantaina Hakametsässä neljännen liigapelinsä kuuteen päivään.

Iikka Kangasniemi, HIFK Kuva: AOP

Liigassa toisena oleva Tappara hävisi kotiottelunsa HIFK:lle 1–4.

Michael Keränen teki HIFK:sta kaksi maalia ja Iikka Kangasniemi syötti kolme. Lennart Petrell punnersi päätöserässä neljännen osuman vieraille ja sammutti tahtomaalillaan Tapparan takaa-ajoa. Maali oli HIFK:n varakapteenille vasta kauden ensimmäinen.

Kuuden päivän aikana neljä ottelua pelanneelle HIFK:lle viikonloppu oli menestyksekäs. Eilen perjantaina helsinkiläiset peittosivat kotihallissaan Kärpät jättämällä liigajohtajan nollille maalein 2-0.

HIFK päästi kahta Liigan kärkijoukkuetta vastaan vain yhden takaiskumaalin.

- Kärpät ja Tappara ovat pelanneet huikean syksyn. Olemme rutiinissa niitä jäljessä, IFK:n sankarivahti Frans Tuohimaa arvioi.

– Ei tullut nyt nollapeliä, kun taululla lukee toisin. Mutta tunsin siinä kiekon luistimeni alla ja se lähti sieltä vasta, kun lyötiin mailalla suojuksiin, Tuohimaa kommentoi Patrik Virran tekemää maalia.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen haastoi tuomariston jäällä tekemän päätöksen.

– Se oli selvä haaston paikka, kun tuli kontaktia mailalla veskarin suojuksiin, Pikkarainen sanoi.

Alkukaudesta pelillään ihastuttanut Tappara on hävinnyt marraskuun alun maaottelutauon jälkeisistä seitsemästä ottelustaan neljä.

Kärpät tuhlaili mutta voitti SaiPan

Kärkijoukkue Kärpät kasvatti sarjajohtonsa seitsemään pisteeseen kaadettuaan kotikaukalossaan SaiPan 2–1.

Ottelua hallinnut kotijoukkue alusti voittonsa avauserän kahdella ylivoimaosumalla, jotka viimeistelivät minuutin ja 16 sekunnin välein Julius Junttila ja Radek Koblizek.

Junttilan tekemä 1–0 oli juhlamaali, sillä se oli Junttilan sadas osuma SM-liigassa. Loppulukemat 2–1:teen ajassa 57.56 laukoi Joni Nikko SaiPan pelatessa kuudella neljää vastaan, joten kaikki pelin maalit tehtiin ylivoimalla.

– Totta kai, kun et itse tee kolmatta ja kaveri tekee sitten yhden, niin paniikki on valmis, Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner viittasi SaiPan loppuhetkien tasoitusyrityksiin.

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen. Paine oli pääasiassa SaiPan puolustusalueella.

– Puolet pelistä hukkasimme kiekkoja, emmekä päässeet peliin mukaan. Toivo kuitenkin säilyi, kun Kärpät ei tehnyt enempää maaleja paikoistaan.

Lue myös:

.
.