B-lohkoon tyytyväinen Markku Kanerva onnitteli Belgian päävalmentajaa hississä – Huuhkajien päämaja pystytetään Pietariin

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue EM-kisojen B-lohkoon Venäjän, Tanskan ja Belgian kanssa.

Jalkapallon EURO 2020
Markku Kanerva
Markku Kanerva iloitsi Suomen päätymisestä B-lohkoon.Tomi Hänninen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva myhäili tyytyväisenä Bukarestin lauantai-illassa. Huuhkajien päätyminen B-lohkoon oli selvästi päävalmentajan mieleen, vaikka lohkossa pelaa kisaisäntä Venäjän ja Tanskan lisäksi maailmanlistan kärkipaikkaa pitelevä Belgia.

Kanerva paljasti törmänneensä Belgian päävalmentajaan ennen arvontatilaisuutta.

– Jouduin hotellilla samaan hissiin (Roberto Martínez) Montoliun kanssa. Onnittelimme puolin ja toisin ja totesin hänelle, että vedittepä huikeat karsinnat. Hän sanoi, että pojat ovat olleet erittäin motivoituneita, mikä näkyy varmaan tuloksissakin.

Espanjalaisluotsi on tunnettu erityisesti videoiden tarkasta katselemisesta. Kysymys siitä, kumpi loppupeleissä viettää videonauhojen parissa enemmän aikaa toisten pelisuorituksia katsellen, saa Kanervan nauramaan.

– Vaikea sanoa. Me valmentajat olemme monet aikamoisia jalkapallofriikkejä. Riippuu valmentajatyypistä, paljonko pienistä yksityiskohdista on kiinni. Tulemme kelailemaan paljon heidän pelejään, Kanerva myönsi.

– Sinänsä pelaajien scouttaaminen on aika helppoa, kun katselee, missä seuroissa he pelaavat. Heitä näkyy viikottain televisiossa.

Päämaja Pietarissa

Venäjä ja Tanska ovat Belgiaa helpommat vastustajat – ainakin paperilla – mutta helpolla Huuhkajat ei silti pääse.

Venäjä ylsi koti-MM-kisoissaan aina puolivälieriin asti, jossa sen taival katkesi vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen MM-hopeamitalisti Kroatian painellessa jatkoon. Myös EM-karsinnat se on suorittanut mallikkaasti: ainoat tappionsa se koki Belgiaa vastaan.

Tanska ei puolestaan hävinnyt otteluakaan, mutta pistejakoon se päätyi neljästi.

– Heillä on näyttöjä tuolta tasolta. Kyllä meidän on pystyttävä parhaaseen suoritukseen, jos meinaamme heiltä pisteitä napsia.

Huuhkajat aloittaa EM-taipaleensa Kööpenhaminassa 13. kesäkuuta, mutta kaksi seuraavaa ottelua se pelaa Pietarissa. Kanerva paljastikin, missä Huuhkajat pitää päämajaansa EM-turnauksen aikaan.

– Kyllä päämajaa on Pietariin suunniteltu. Siellä on kuitenkin kaksi peliä.

Lue myös:

Jalkapallon EM-kisojen lohkot ovat selvillä! Huuhkajien historiallinen EM-kisamatka alkaa Kööpenhaminasta, Suomi arvottiin B-lohkoon

Belgian päävalmentaja tunsi Teemu Pukin ja vertasi Suomea Panamaan, Tanskan Hareide ylisti suomalaista sisua ja Leijonia – näin B-lohkon valmentajat kommentoivat Huuhkajia

Kova lohko EM-kisoihin ei harmittanut Huuhkajien päävalmentajaa – Markku Kanerva hehkutti historiallista tilaisuutta: "Fantastinen show"

Tässä ovat sankarit! Yle esittelee Huuhkajien historiallisen joukkueen pelaaja pelaajalta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat