1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ringette

Suomi on ringeten maailmanmestari seitsemättä kertaa peräkkäin! Joukkueen konkari Anne Pohjola teki finaalissa kypärätempun: "Ei tähän todellakaan totu"

Suomi kukisti isäntämaa Kanadan toisessa finaalissa maalein 5–1. Anne Pohjola teki kolme ja Susanna Tapani kaksi maalia.

Suomi on ringeten maailmanmestari vuosimallia 2019. Kuva: Suomen ringetteliitto

Suomi on voittanut ringeten maailmanmestaruuden seitsemättä kertaa peräkkäin. Kahden vuoden välein pelattavan MM-turnauksen toisessa finaalissa varhain sunnuntaiaamuna Suomi kaatoi isäntämaa Kanada maalein 5–1. Ottelu pelattiin Burnabyssä Vancouverin liepeillä.

Suomi otti jo torstaina tiukan otteen mestaruuteen, kun se kukisti Kanadan ensimmäisessä finaalissa murskaluvuin 11–4.

Suomen joukkueen maalitykki toisessa finaalissa oli Anne Pohjola, joka iski kypärätempun. Jo kuudetta kertaa MM-kultaa juhlinut Pohjola kertoo, että Kanada painosti finaalissa kovasti, joten Suomen voiton resepti oli kova puolustus. Kanadan ainokaisen teki Jamie Bell, joka kavensi 1–3:een Suomen aloitettua ottelun väkevästi.

Anne Pohjola juhlii maalia. Arkistokuva Kuva: Tomi Hänninen

Ensimmäisen kerran Pohjola, 34, saavutti maailmanmestaruuden vuonna 2007. Suomen joukkueen konkari kertoo, että kuudes mestaruus maistuu aivan yhtä hyvältä kuin aikaisemmat.

– Nämä on niitä pelejä, joita jokainen pelaaja odottaa omalla urallaan. Ei tähän todellakaan totu. Aina on tosi hienoa lähteä pelaamaan maajoukkuepaita päällä ja tavoittelemaan sitä parasta suoritusta joukkueena ja yksilönä, puhelimitse tavoitettu tuore maailmanmestari iloitsee Yle Urheilulle.

Tapanilla kahden MM-finaalin vuosi

Kaksi Suomen maalia kirjattiin Susanna Tapanille, jolle maailmanmestaruus oli uran neljäs. Tapani allekirjoittaa Pohjolan kokemuksen siitä, ettei mestaruuteen totu. Kahden vuoden välein pelattavan turnauksen voitto on aina ainutlaatuinen joukkueen yhteisen matkan ja finaaliottelun huipentuma.

Tapanin, 26, mukaan ringeten huippumaista erityisesti Suomi ja Kanada ovat menneet kovaa vauhtia eteenpäin pelitemmossa ja taitotasossa.

– Oikeastaan koko ajan oli sellainen tunne, että kyllä me tämä hoidetaan. Joukkueella oli hyvä itseluottamus jo ennen turnausta. Aika hyvä joukkue olisi saanut Kanadalla olla, että me emme olisi voittaneet. Meillä on maailman parhaat yksilöt ja tosi tasainen joukkue, Tapani kertoo.

Susanna Tapani oli yksi Suomen avainpelaajista, kun Naisleijonat otti jääkiekon MM-kisoissa hopeaa viime keväänä. Kuva: Emil Hansson / AOP

Vuosi 2019 oli Tapanille menestyksekäs, sillä myös jääkiekon puolella meritoitunut taituri pelasi reilun puolen vuoden sisään kahdessa MM-finaalissa. Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue saavutti huhtikuun MM-kotikisoissa hopeaa.

– Nämä ovat sellaisia kokemuksia, mistä pitää muistaa nauttia. Harva pelaaja pääsee näitä kokemaan ja nämä ovat aina hienoja pelejä. Tätä varten työtä on tehty, Naisleijonien monipuolinen tähti myhäilee.

Lue myös:

Suomi otti ensimmäisen kiinnityksen ringeten maailmanmestaruuteen

Kuukauden pakkolevossa ollut Suomen mailataituri on valmis taisteluun MM-kullasta – Anne Pohjola tietää finaalivastustaja Kanadan heikkoudet

Kaikkien aikojen menestynein ringettepelaaja Anne Pohjola saavutti komean merkkipaalun: 3 000 pistettä rikki!

Susanna Tapani valmistautui MM-kotikisoihin haaveilemassaan Ruotsin liigassa – kovatasoiset ottelut tuntuvat yhä kropassa: "Siinä sai vääntää kunnolla"