Suora

  • "Haluan, että elämäni on kuin täyteläinen single malt-viski": Olympiatoivo Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, lääkäriopiskelija ja yksityisyrittäjä - eikä suostu tekemään kompromisseja
  • Urheilustudio Lahdessa
  • Joukkuesprint HS 130
  • Urheilustudio Lahdessa
  • Naiset 10 km (P)
  • Urheilustudio Lahdessa
  • Miehet 15 km (P)
  • Urheilustudio Lahdessa
  • joukkuesprint 2x7,5 km

Sami Jauhojärvi kohtasi ylivoimaisen Therese Johaugin Rukalla – todella kylmä reaktio huvitti: "Muistaako kommentit kyseenalaisesta tapauksesta?"

Therese Johaug ei tervehtinyt Sami Jauhojärveä hyvien tapojen mukaisesti Rukalla hiihtolenkillä.

hiihto
Tomi Hänninen
Tomi Hänninen

Maastohiihdon maailmancup alkoi Rukalla norjalaisen Therese Johaugin näytöksellä. Hän oli loppujen lopuksi Rukan minikiertueella paras peräti 1 minuutin ja 11,3 sekunnin erolla. Johaug oli myös kiertueen päättäneellä 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajossa nopein.

Johaugin ylivoimassa ei puolestaan ollut kenellekään mitään yllättävää. Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi oli tavannut todella tylyn Johaugin hiihtolenkillä lauantaina illalla

– Tervehdin kohteliaasti, kuten tapoihin kuuluu. Kovin tuima katse tuli takaisin. En tiedä muistaako, että annoin kommeteja norjalaismediassa kyseenlalaisesta tapauksesta pari vuotta sitten, Jauhojärvi viittasi Johaugin dopingtuomioon naureskellen Urheilustudiossa.

Urheilustudiossa vieraillut Aino-Kaisa Saarinen uskoo, että Johaugin pystyy kukistamaan. Norjalaistähden ylivoima on puhuttanut sen jälkeen, kun hän palasi kilpailukiellon jälkeen laduille.

– Tiukkaa ylivoimaa on kyllä ollut Thereseltä. Muilla on tekemistä, mutta kukaan ei ole voittamaton. Saadaan varmasti joku muukin voittajaksi, Saarinen sanoi.

Norjalle tuli suurta menestystä, kun Heidi Weng ja Astrid Jacobsen ottivat seuraavat palkintosijat. Kovasti kakkossijasta taistelemaan lähtenyt Krista Pärmäkoski putosi kuudenneksi hyvän alun jälkeen.

– Kristalta on parempaakin nähty vapaalla hiihtotavalla. Toisella kierroksella seinänousussa näki jo, että Kristan jalat alkoivat suoristua, Jauhojärvi pohti.

Krista Pärmäkoski
Katso kooste takaa-ajosta

Pärmäkoski on harjoitellut todella kovaa kauden kynnyksellä. Se saattoi näkyä sunnuntaina Rukan maailmancupin huipennuksessa.

– Nyt oli kolmas päivä putkeen kisoja. Viime viikolla Rovaniemellä Kristalla oli jo palautumisen kanssa ongelmia. Kahdesta päivästä saattaa vielä selvitä, mutta kolmas päivä on vielä liikaa. Näköjään kannattaa vielä palautella ennen ensi viikonlopun Lillehammerin kisoja, Jauhojärvi sanoi.

Pärmäkosken tilanne on puhuttanut paljon. Hän teki tähän kauteen Suomessa poikkeuksellisen ratkaisun ja harjoitteli kesän maajoukkueen ulkopuolella. Aino-Kaisa Saarinen sanoo, että ratkaisu näyttää tällä hetkellä oikealta.

– Krista on pystynyt noudattamaan täysin omaa harjoitusohjelmaa. On hienoa, että hän on takaisin maajoukkueessa ja tekee hyvää tulosta. Se on meille tärkeää, entinen maastohiihtotähti Saarinen toteaa.

– Uskon, että palauttelun jälkeen nähdään Kristalta parempaa jo Lillehammerissa.

Lue lisää:

Maastohiihtotähdet ongelmissa Rukan pakkasissa! Pärmäkoskenkin peukalo jäätyi: "Lääkintäteltassa normaalia enemmän porukkaa"

Norjalle komea kolmoisvoitto Therese Johaugin johdolla – Krista Pärmäkoski väsähti kuudenneksi

Rukalla norjalaisjuhlaa, Mikaela Shiffrinin pujotteluvoitto päätti valtavan urheiluviikonlopun – lue raportit ja katso tulokset

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat