Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tässä ovat Suomen Urheilugaalan palkintoehdokkaat

Suomen Urheilugaalan kuuden varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat on julkaistu. Voittajat palkitaan Urheilugaalassa 16.1.2020.

urheilu
urheilugaala 2019
Edellisen Urheilugaalan palkittuja lavalla.Tomi Hänninen

Urheilualan vaikuttajista koostuva palkintolautakunta on valinnut ehdokkaat kolmeen palkintoluokkaan: läpimurto, esikuva ja taustavoima.

Näiden lisäksi Urheilugaalan Suuri raati äänestää Suomen Olympiakomitean ja Kuntaliiton johtamien asiantuntijaraatien valitsemista ehdokkaista voittajat kolmessa palkintoluokassa: Suomen aktiivisin työpaikka, Suomen liikkuvin kunta ja vuoden urheiluseura.

Varsinaisten palkintoluokkien lisäksi Urheilugaalassa palkitaan Urheilutoimittajain Liiton jäsenten äänestyksen perusteella Vuoden Urheilija, Vuoden Joukkue, Vuoden Valmentaja ja Urheilutoimittajain Liiton valitsema Vuoden Nuori Urheilija. Näiden lisäksi Urheilugaala myöntää vuosittain vaihtelevan määrän erikoispalkintoja, joista ei äänestetä.

Yleisöäänestyksellä valittavan vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken ehdokkaisiin pääset tutustumaan tästä.

Suomen Urheilugaalan varsinaisten palkintoluokkien ehdokkaat:

ESIKUVA

Esikuva voi olla aktiivi tai jo uransa lopettanut huippu-urheilija, jonka asenne, käytös, esiintyminen ja teot sopivat kannustavaksi esimerkiksi koko Suomen kansalle ja erityisesti nuorille.

Ehdokkaat:

Tinja-Riikka Korpela
Amanda Kotaja
Kevin Lankinen

LÄPIMURTO

Läpimurto tarkoittaa nousua viimeisen vuoden aikana lajinsa ehdottomalle huipulle.

Voittaja palkitaan tittelin ja Uno-pokaalin lisäksi Urheiluopistosäätiön lahjoittamalla 10 000 euron erikoisstipendillä.

Ehdokkaat:

Maria Huntington (s. 13.3.1997), yleisurheilu
Kaapo Kakko (s. 13.2.2001), jääkiekko
Rene Rinnekangas (s. 25.9.1999), lumilautailu

TAUSTAVOIMA

Taustavoima voi olla valmentaja, huoltaja, toimitsija, seuratyöntekijä, erotuomari, fani tai urheiluvaikuttaja, jonka panos on ollut poikkeuksellisen merkittävä, tai joka on esiintymisellään, päätöksillään, johtamisellaan tai mielipiteillään vaikuttanut suomalaiseen urheiluun sitä kehittävästi.

Ehdokkaat:

Jari Haapanen & Heino Lipsanen
Kyösti Lampinen
Tuija Pohjola

SUOMEN AKTIIVISIN TYÖPAIKKA

Suomen Olympiakomitean asiantuntijoiden valitsemille ehdokkaille on SAT-kartoituksen perusteella yhteistä pitkäjänteinen ja hyvin suunniteltu liikunnan ja fyysisen hyvinvoinnin edistäminen sekä uudenlaiset ja innovatiiviset ratkaisut henkilöstön liikunnan lisäämisessä.

Ehdokkaat:

Finnair
Lidl
Patentti- ja rekisterihallitus

SUOMEN LIIKKUVIN KUNTA

Kuntaliiton sekä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijoiden valitsemat ehdokkaat ovat onnistuneet liikunnan avulla vahvistamaan esimerkillisesti paikkakuntansa vetovoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Ehdokkaat:

Heinola
Helsinki
Lieto

VUODEN URHEILUSEURA

Vuoden urheiluseura -ehdokkaiden on kokonaisuudessaan oltava loistavia. Vuosittain vaihtuvana valintakriteerinä on vuonna 2019 seuran yhteisöllisyys. Voittaja palkitaan tittelin ja Uno-pokaalin lisäksi Alkon lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä.

Ehdokkaat:

Lahden Suunnistajat -37
Lahjan Tytöt
Pallo-Iirot

Lue myös:

Äänestä vuoden sykähdyttävintä urheiluhetkeä! Joukkuelajit hallitsevat ehdokkaiden listaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat