Suora

 • Hiihdon Ski Classics, Marcialonga
 • Rallin MM, Monte Carlo, EK 14 - live
 • Rallin SM, Rovaniemi
 • Alppihiihdon MC: Kitzbühel, miesten pujottelun 1. lasku
 • Urheilustudio 26.1.
 • Yhdistetyn MC: Oberstdorf, mäkiosuus
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Oberstdorf
 • Urheilustudio 26.1.
 • Sprintit, Oberstdorf
 • Rallin MM, Monte Carlo, Power Stage - live
 • Ampumahiihdon MC: Pokljuka, miesten yhteislähtö

Norjalaiset jatkoivat voittokulkuaan yhdistetyssä – Riiberille Rukan kolmas voitto, Herola ylsi viikonlopun parhaaseen suoritukseensa

Norjalaiset nappasivat sunnuntaina kolmoisvoiton. Kuuden parhaan joukkoon mahtui viisi norjalaista.

urheilu
Ilkka Herola
Ilkka Herola oli sunnuntain kilpailun 12:s.Tomi Hänninen

Norjan Jarl Magnus Riiber jatkoi voittokulkuaan ja nappasi Rukan maailmancupin kolmannen voittonsa sunnuntain yhdistetyn kilpailussa.

Myös sunnuntain kilpailu noudatti tuttua kaavaa, sillä kilpailu oli yhtä norjalaisjuhlaa: Jörgen Gråbak oli toinen jääden Riiberistä reilut kaksi minuuttia ja Jens Lurås Oftebro kolmas häviten Gråbakille vain niukasti. Kuuden parhaan joukossa oli viisi norjalaista.

Paras suomalainen Ilkka Herola oli 12:s. Mäkiosuuden jälkeen sijalta 20 ladulle lähtenyt Herola nousi kahdeksan sijaa ja hiihti 10 kilometriä neljänneksi nopeinta vauhtia.

Tämän päivän mäkiosuus Kuusamossa peruuntui tuuliolojen takia ja hiihto-osuudelle lähdettiin torstaisen varakilpailun tulosten perusteella.

– Olihan keli aika paljon sähäkämpi kuin eilen. Oli paljon rennompi vetää ja suksivalinta oli parempi, kapula toimi hyvin. Oli mukava kiivetä noita nousuja. Tuntui, että vauhtia pystyi pitämään hyvin yllä, Herola kertasi kilpailua.

Sunnuntain sijoitus oli Herolalle viikonlopun paras.

– Ei ollut mäessä sitä, mitä odotin, mutta ei se luottamus siitä hävinnyt. Tiedän, että omat hyvät hypyt riittävät, mutta tälle viikonlopulle ei sattunut yhtään sellaista kisoihin. Ei voi mitään, lähdetään Lillehammeriin hakemaan uutta yritystä, Herola summasi viikonloppuaan.

Rukan maailmancup sujui norjalaisjuhlien merkeissä. Norjalaiset ottivat perjantain kilpailussa neloisvoiton. Lauantaina Riiber vei voiton, mutta Saksan Vinzenz Geiger tunki toiseksi norjalaisten väliin 0,1 sekunnin erolla kolmanneksi tulleeseen Jens Lurås Oftebrohon.

Suomalaisten viikonloppu sujui puolestaan mollivoittoisesti. Eero Hirvonen jätti lauantaina Rukan kisan kesken. Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho eivät lähteneet sunnuntaina hiihto-osuudelle.

Wille Karhumaa nappasi ensimmäiset maailmancupin pisteensä sijoittuen 26:nneksi.

– Sukset olivat hyvät ja taisi mieskin olla tikissä. Hiihto tuntui hyvältä. Itseluottamus kasvoi tästä, nyt vain lisää maailmancupin pisteitä, Karhumaa summasi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Rukan maailmancupissa liian vaarallista hypätä suurmäestä, yhdistetyn mäkikisa peruttiin: "Ei ole koskaan hyvä perua mitään"

“Kakat on housussa, lähdetään putsaamaan housut” – yhdistetyn maajoukkue on todella synkkänä Rukan maailmancupissa

"En tiedä, mikä h***etti mättää" – rajusti avautunut Suomen yhdistetyn tähti jättää maailmancupin kesken

Yhdistetyssä jälleen Riiberin juhlat – suomalaisten hyvä hiihtokunto laiha lohtu

Neloisvoitto! Norjalaiset aloittivat yhdistetyn maailmancupin mykistävällä ylivoimalla – Herola tyytyväinen avaukseensa: "Hyppäämiseen tulee kymmenen metriä lisää pienillä jutuilla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat