Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Viime kesän MM-kisoissa ihastuttanut hollantilaistähti käsittämättömässä iskussa – iski kaksi hattutemppua ja syötti neljä osumaa

Vivianne Miedema oli mukana Arsenalin kymmenessä ensimmäisessä osumassa, kun joukkue ryöpytti Bristolia 11–1.

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema
Vivianne Miedema hallitsee maalinteon. AOP

Jalkapallon Englannin Superliigassa nähtiin sunnuntaina maalijuhlat, kun Arsenal tylytti taululle Bristolia vastaan sarjan historian tylyimmät voittolukemat: 11–1.

Ottelun ylivoimainen ykköshahmo oli hollantilaishyökkääjä Vivianne Miedema, jota ei näyttänyt pysäyttävään mikään. Miedema iski Bristolin verkkoon peräti kuusi maalia.

Hollantilaisella olisi ollut mahdollisesti saumaa jopa vielä useampaan osumaan, mutta hyökkääjä tyytyi myös tarjoilemaan joukkuekavereilleen syöttäen osumista neljä.

Ottelun 64. minuutilla syntynyttä toista hattutemppuaan ja Arsenalin maalia numero kymmenen Miedema ei pahemmin juhlinut. Toisaalta tähti on tunnettu siitä, ettei liioin tuuleta osumiaan.

Miedema oli mukana jokaisessa joukkueensa kymmenessä ensimmäisessä osumassa, mikä on myös uusi sarjan ennärtys. Aiempi ennätys oli niin ikään hollantilaisen nimissä, kun hän oli mukana viidessä Arsenal-osumassa Liverpoolia vastaan syyskuussa 2018. Tällöin Miedema iski kolme maalia ja tarjoili syötön kahteen osumaan.

Bristol kärsi jo toisen rökäletappionsa lontoolaisille, sillä vasta kymmenen päivää sitten Arsenal ryöpytti sitä liigacupissa 7–0. Tällöin Miedema maalasi "vain" kahdesti.

Voitolla Arsenal nousi sarjan kärkeen ohi Adelina Engmanin Chelsean, jonka sunnuntain ottelu Tinja-Riikka Korpelan Evertonia vastaan peruttiin jäisen kentän takia.

Lue myös:

Englannin Superliigan suomalaisjoukkueiden kohtaaminen peruttiin – syynä jäinen kenttä

Hollannin 22-vuotias tähtihyökkääjä iski kaksi osumaa ja nousi maansa kaikkien aikojen maalintekijäksi – voitto varmisti jatkopaikan

22-vuotias lastenkirjailija viilettää MM-kisojen mitaliehdokkaan kärjessä ja rikkoo maaliennätyksiä – Vivianne Miedema ei kuitenkaan koskaan tuuleta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat