Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle
  • Miesten normaalimatka, Pokljuka
  • Rallin MM, Monte Carlo, kisaennakko
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, EK 1 - live

HIFK hankki Färjestadista vapautuneen Ville Leskisen – myös Michael Keränen pelaa loppukauden Helsingissä

Liigan viime kauden toiseksi tehokkain pistemies liittyy HIFK:n riveihin maanantaina.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Ville Leskinen
Ville Leskinen kantoi Kärpissä kultaista kypärää. Tomi Hänninen

HIFK tiedotti sunnuntaina tehneensä sopimuksen hyökkääjä Ville Leskisen kanssa. Sopimus on voimassa kevääseen 2021, mutta siihen sisältyy optio ulkomaille siirtymisestä kauden jälkeen.

Leskinen, 25, pelasi alkusyksyn ruotsalaisessa Färjestadissa, missä hän teki 14 pelaamassaan ottelussa tehot 4+2. Ruotsalaisseura ja Leskinen purkivat sopimuksen yhteisymmärryksessä marraskuussa.

Ennen Ruotsiin lähtöään Oulun Kärppiä edustanut Leskinen oli viime kaudella liigan toiseksi tehokkain pelaaja. Runkosarjassa Leskinen iski 29 maalia ja antoi 28 syöttöä. Kauden päätteeksi Leskinen palkittiin Kultaisella kypärällä eli Liigan runkosarjan parhaana pelaajana.

– Leskinen on näyttänyt olevansa huippupelaaja ja olemme erittäin iloisia, että hän valitsi monista vaihtoehdoista HIFK:n. Hän tuo joukkueeseen taitoa, tehokkuutta ja kokemusta voittamisesta, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi seuran verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Leskinen liittyy seuran vahvuuteen maanantaina. Neljä ottelua kuluneella viikolla pelannut HIFK pelaa seuraavan kerran jo tiistaina, kun se isännöi HPK:ta. Helsinkiläiset ovat sarjassa neljäntenä kahden pisteen päässä kolmospaikkaa pitelevästä JYPistä.

Samalla seura tiedotti tehneensä kauden loppuun ulottuvan jatkosopimuksen hyökkääjä Michael Keräsen kanssa. Keränen siirtyi HIFK:hon lokakuun lopulla joulukuun alkuun ulottuvalla koeajalla. Pelaamassaan 11 ottelussa Keränen on tehnyt tehot 6+2=8.

Lue myös:

HIFK:lta väkevä päätös ottelukimaralle – Kärpät ja Tappara nurin vuorokaudessa

Ässät yllätti Satakunnan herruuspelissä Lukon – JYP otti revanssin KalPasta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat